Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Kasım 2014 16:58

Sarıgül'den Tarhan'ın yeni parti kurmasına açıklama

Eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül: ''Bölünürsek küçülürüz, bütünleşirsek büyürüz. Benim görevim bütünleşmek ve büyümektir''

Sarıgül'den Tarhan'ın yeni parti kurmasına açıklama
Mustafa Sarıgül, ziyaret, Çerkezköy, GÜNCEL Haberleri,

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa edip yeni parti kurmasına ilişkin, ''Bölünürsek küçülürüz, bütünleşirsek büyürüz. Benim görevim bütünleşmek ve büyümektir'' dedi. Çeşitli ziyaretler için geldiği Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde CHP'nin ilçe teşkilatını ziyaret eden Sarıgül, bina önünde toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, yurdun her bölgesinde ki vatandaşların örf ve adetlerini kendi istedikleri biçimde yaşamaları gerektiğini belirtti. Mübarek Muharrem ayının geride kaldığını, bu ayda herkes aşure yaparak herkese dağıttığını ve güzel duygularla paylaştıklarını ifade eden Sarıgül, Muharrem ayının da Ramazan ayının da tüm herkesin olduğunu dile getirdi.

Allah'ın bir insanı sınamak için koltuk ya da makam verdiğini vurgulayan Sarıgül, ''Yaşadıklarımdan, emek harcamadan bir insanı bir makama getirirseniz, bu işin olmayacağının dersini aldım. Emek harcamayarak kolay kazanırsanız, kolay harcamaya çalışıyorsunuz ama bir şeyi unutuyorlar Mustafa Sarıgül yol arkadaşlarının hiçbirini dahi harcamaz'' diye konuştu.

Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret eden Sarıgül, bir gazetecinin Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa edip yeni parti kurmasına ilişkin neler düşündüğünü sorması üzerine, şunları kaydetti:

''Bölünürsek küçülürüz, bütünleşirsek büyürüz. Benim görevim bütünleşmek ve büyümektir. Benim görevim atalarımızın, dedelerimizin, ecdatlarımızın bizlere bıraktığı Cumhuriyet Halk Partisini hakkın değerleri ve halkın değerleri ile buluşturmaktır.''

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini nasıl değerlendirdiğini sorulması üzerine Sarıgül, bir ülkenin askerinin hangi ülke olursa olsun inanç merkezine girmesini doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...