Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2014 11:44

Sarıkamış Şehitleri için saygı nöbeti tutacaklar

Kars Serhat Boyları Derneği üyeleri, 16 ülkeden gelecek temsilcilerle Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için saygı nöbeti tutacak.

Sarıkamış Şehitleri için saygı nöbeti tutacaklar
sarıkamış,şehitler,sarıkamış harekatı,

Kars Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız, 16 ülkeden gelecek temsilcilerle Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker için Allahuekber Dağları eteklerinde saygı nöbeti tutacaklarını söyledi.
Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dolayısıyla gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek, heyecanlı olduklarını söyledi.Kars Serhat Boyları Derneği olarak "100. yılda 100 bin kişiyle nöbet" tutacaklarını ifade eden Yıldız, "Her yıl Türk dünyasından gelen temsilcilerle saygı nöbeti tutuyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştireceğiz. Bu sene de Allahuekber Dağları eteklerinde kuracağımız Türkistan Çadırı'nın etrafında nöbet tutacağız" dedi.
Bu sene için de Türk dünyasından çok sayıda misafir davet ettiklerini ve Sarıkamış'a bir çıkarma yapmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:"Biz şunu istiyoruz, Anzakları örnek almamızı... Anzaklar, bugün Çanakkale'ye gelmek için sayılarının 100 binin üzerinde olacakları iddiasındalar. Türkiye'den de bununla ilgili talepleri var. 'Anzak boyunda bize konaklamayla ilgili bize imkan sağlayın. Sayımız 100 bini geçecek' diye bir iddiaları var. Anzaklar, o zaman İngilizler'in himayelerinde olduğu için İngilizlerle birlikte Çanakkale'yi işgale gelmişlerdi. İşgalci bir neslin torunları, işgalci dedeleri için işgal ettikleri toprağı, dikkat edin kendi ülkelerindeki toprağı da değil, işgal ettikleri toprağa kendi dedeleriyle alakalı 100 bini kişiyle nöbet tutmayı başarabiliyorsa eğer biz kendi topraklarımızda, bayrağın dalgalanması, ezanın okunması ve bizim için kendini seve seve feda eden kahraman ecdadımız için sınırlarımız içindeki bir yere gitmek için tereddüt yaşıyoruz. Sarıkamış bize en uzak 1 saat. Eğer biz buraya gidemiyorsak, o zaman Türk milleti olarak kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor."
- "Türk genci, üzerine düşeni yapacak"
Türk gencinin bu sene üzerine düşeni en iyi şekilde yapacağına inandığını kaydeden Yıldız, bu sene daha kalabalık bir kitle hedeflerini anlattı.
Atalarını yad edeceklerini ve saygı nöbeti tutacaklarına değinen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu sene saygı nöbete için 16 ülkeden misafirlerimiz gelecek. Sarıkamış Şehitleri'miz sadece Kars, Ardahan, Iğdır'ı değil, Kafkaslar'dan Orta Asya'ya geçmek gibi hayalleri vardı. Onlar o hayallerine kavuşamamıştı. Onları buraya getiriyoruz. Bazen de buradan dönenler. Ülkelerine gittikleri zaman Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinlikleri yapıyor. 3 Ocak akşamı sembolik nöbet tutacağız. Sabah da şehitlerimiz için düzenlenen anma yürüyüşüne katılacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...