Tgrt Haber
12 Ocak 2019 02:40

Sarraf’ın Rüşvet Verdiği Gardiyan Üç Yıl Hapse Mahkum Oldu

New York’ta yargı süreci devam eden Rıza Sarraf’tan rüşvet alan eski hapishane gardiyanı Victor Casado, üç yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Sarraf’ın Rüşvet Verdiği Gardiyan Üç Yıl Hapse Mahkum Oldu
gardiyan,,rıza sarraf,

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde yargılanan Casado, hakkındaki suçlamaları kabul ederek itirafçı olmuştu. 20 yıl hapis istemiyle yargılanan Casado, itirafçı olarak ceza indirimi almasına rağmen üç yıl hapisle cezalandırıldı.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında hakim Richard J. Sullivan, Casado’nun bir mahkumdan rüşvet almasını, “Amerikan adaletine yönelik işlenmiş bir saldırı” olarak değerlendirdi.

Eski gardiyan Casado, görevli bulunduğu dönemde Rıza Sarraf’a, aldığı rüşvet karşılığında MCC cezaevinde alkol, cep telefonu sağladığını itiraf etmişti.

Rıza Sarraf, Miami’de yakalandıktan sonra New York’a getirilmiş ve aşırı güvenlikli olmasından dolayı ‘Manhattan’ın Guantanamosu’ olarak isimlendirilen Metropolitan Correctional Center (MCC) cezaevinin 11-Güney kısmındaki hücreye konulmuştu.

Savcılığın hakkında hazırladığı iddianamede 35 yaşındaki Casado'nun, bir fırsat yakalayıp zengin tutuklu Sarraf’tan yararlanmak istediği belirtmişti. Savcılar, 2016 yılının sonlarında eski gardiyan Casado’nun başka bir mahkum aracılığıyla Sarraf’la temas kurmaya başlayarak kendisine aldığı rüşvet karşılığında alkol, ilaç ve cep telefonu sağladığını kaydetti.

Casado aleyhine hazırlanan iddianamede, Sarraf’ın adı (Mahkum 1) olarak yer almış, Sarraf’ın adına rüşveti nakit para olarak Casado’ya verdiği iddia edilen kadın avukat da (Avukat 1) olarak geçmişti.

Sarraf’ın eski gardiyan Casasado’ya rüşvetin, Türk avukatlarından biri için çalışan bir şoför aracılığıyla 5 bin dolar nakit olarak ödendiği kaydedildi. Casado’nun o dönemde Sarraf’tan ez az 50 bin dolar rüşvet aldığı iddia edilmişti.

Casado, geçtiğimiz yılın 5 Nisan tarihinde tutuklanmış, hakkında aralarında rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak gibi beş ayrı suçlamadan toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Casado, tutuklandıktan bir süre sonra 200 bin dolar karşılığında kefaletle serbest bırakılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...