Tgrt Haber
31 Mart 2017 13:10

Savcı Kiraz şehit edilişinin 2. yılında anıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehit edilişinin 2. yılında anıldı.

Savcı Kiraz şehit edilişinin 2. yılında anıldı
Mehmet Selim Kiraz, savcı,

Kiraz'ın şehit edilişinin 2. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Adalet Sarayı Atrium alanında tören düzenlendi. Törene, şehit Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personeli ile çok sayıda adliye çalışanı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Fidan, yaşanan terör olayından duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
Fidan, ölümün ilahi emir olduğunu vurgulayarak, "Ölüm bazen şehidimizin hakka yürümesinde olduğu gibi şerefli ve onurluca, bazende katillerin ölümlerinde olduğu gibi zavallıcadır." dedi.

Şair Sezai Karakoç’un dizelerini hatırlatan Fidan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Üzülmedik, üzülmüyoruz, çünkü güzel insanlarımızın huzuru için şehadete eren kardeşlerimiz var. Umutluyuz, zira şair Karakoç dizelerinde şöyle demiştir. ‘Şehit toprağa düşen bir tohumdur, mirası da zaferdir. Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak tarih susmayacak. Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak, halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar."
Fidan, şehit savcı Kiraz’ın şahsında bütün şehitleri rahmetle yad ettiğini sözlerine ekledi.

- "Terörizm yargı camiasını sindiremeyecek"

Yargıtay Biinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit de, şehit savcı Kiraz'ın acısının henüz taze olduğunu ifade etti.
Cirit, Türkiye Cumhuriyeti’nin terörizmden en çok zarar gören ülke olduğunu dile getirerek, "Devletimiz terörizmden en çok mağdur olan ülkelerden biridir. Bütün terör örgütlerini amacı halkı yıldırmak ve sindirmektir. Bizim halkımız teröristlere pabuç bırakacak bir halk değildir. Terörün getirdiği sonuçlara karşı dimdik ayaktayız. Mehmet Selim Kiraz gibi bütün yargı şehitlerimize ve teröre karşı şehadet mertebesine ulaşan tüm insanlarımızın rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Terörizm yargı camiasını sindiremeyecek." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından protokol ve adliye personeli, Kiraz'ın görevi başında şehit düştüğü "A" blok altıncı kattaki odasına karanfil bırakarak dua etti.
Adliyenin birçok girişine ve alanlarına Türk bayrağı ve şehit Kiraz'ın fotoğrafı asıldı.

Törenin ardından, şehit Kiraz, Eyüp Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Kiraz'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Mezarlık etrafında da yoğun güvenlik önlemi alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...