Tgrt Haber
05 Temmuz 2019 20:14

Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin davada ara karar verildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasında DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesine ilişkin 4’ü tutuklu 9’u firari 14 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi. Mahkeme sanık Mustafa Koçak’ın ve avukatının savunma yapması için duruşmayı ertelerken, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Savcı Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin davada ara karar verildi
dava,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 21 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı'nda 6'ncı katta bulunan makam odasında DHKP-C'li teröristler Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından rehin alındıktan sonra şehit edilmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Murat Canım, Mithat Öztürk, Mustafa Koçak, Cengiz Özel ile tutuksuz sanık Deniz Özel ve avukatları katıldı.

‘Benim ve ağabeyimin suçu yok' 

Önceki duruşmada açıklanan mütalaaya ilişkin savunma yapan tutuksuz sanık Deniz Özel, “Ben ağabeyimi suçlamak için ifade vermedim. Ne benim, ne ağabeyimin suçu yoktur. Gerçek suçlular, yalan ifade veren kişilerdir. Onlar dışarıda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar. 42 yaşındayım, bu zamana kadar karakola gitmedim. Ne bir eyleme, ne bir gösteriye katıldım. Bir şey yapmadım ki pişman olayım. Ben suçlu değilim. Beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

Duruşmada savunma yapan sanık Mithat Öztürk, “Suçlamayı kabul etmiyorum. Hakkımda hiçbir delil yoktur. Beraatimi talep ediyorum” dedi. 

Savunma yapan bir diğer sanık Cengiz Özel ise, “Üzerime atılan suçların tümünün yalan ve iftira olduğu, yargılama sürecinde tekrar ortaya çıkmıştır. Kişiler, ne savcı beyin şehit edilmesinden önce ne de sonra evimde kalmadılar. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından diğer sanıkların ve müdafilerinin savunmalarının alınmasına devam edildi.

Sanık Koçak'ın babası salondan çıkarıldı 

Sanık Mustafa Koçak savunma yapmak üzere kürsüye geldi. Sanık Koçak açlık grevinde olduğunu söyledi ve önceki duruşmada mahkeme başkanıyla avukatının tartıştığını bu yüzden avukatının avukatlığından çekildiğini ve yeni avukatıyla da henüz görüşemediğini söyledi. Bu sırada mahkeme başkanı, sanık Koçak'ı önceki haftayı hatırlatmaması konusunda uyardı. Olay üzerine sanık Koçak'ın babası ‘Bırakın oğlum savunma yapsın' diye bağırınca, mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı. Mahkeme başkanı duruşmaya 5 dakikalık ara verdi. 

Aranın ardından sanık Koçak'ın babası yeniden duruşma salonuna alındı ve sanık Koçak'a savunma yapması için söz verildi. 

Duruşmada savunma yapan sanık Mustafa Koçak, “Tarafsız bir yargılama için açlık grevindeyim” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Koçak'ın savunmasının ardından ara verdi. Aranın ardından ara kararını açıklayan heyet, sanıklar Mustafa Canım, Mithat Öztürk, Mustafa Koçak ve Cengiz Özel için adli kontrolün yeterli olmayacağını belirterek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 

Mahkeme, firari sanıkların hakkındaki yakalama emrinin devamına hükmetti.
Tutuksuz sanık Deniz Özel'in adli kontrol talebinin devamına karar veren mahkeme, sanık Mustafa Koçak'a ve avukatına savunma yapmak için ek süre vererek, duruşmayı 11 Temmuz'a erteledi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...