Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2016 13:34

Savcılar dokunulmazlık dosyaları için mesai yapacak

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Ramazan Bayramı'nın ardından, 682 dokunulmazlık dosyasıyla ilgili 139 milletvekilini ifadeye çağırmaya başlayacak.

Savcılar dokunulmazlık dosyaları için mesai yapacak
Cumhuriyet Başsavcılıkları, Ramazan Bayramı&tt2;

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Ramazan Bayramı'nın ardından, TBMM tarafından Adalet Bakanlığına gönderilen ve bakanlıkça iade edilen 682 dokunulmazlık dosyasıyla ilgili 139 milletvekilini ifadeye çağırmaya başlayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, söz konusu dosyaların hazırlandıkları savcılıklara iade edilmesiyle başlayan yargı süreci Ramazan Bayramı'nın ardından hızlanacak.

Adalet Bakanlığında bekleyen ve aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosyanın savcılıklara gönderilmesiyle, resmen yargı süreci başlamıştı.

Bazı dosyalarda ifade dönemine geçildi
Cumhuriyet Başsavcılıkları, Adalet Bakanlığının, Anayasa değişikliğinin ardından, TBMM'ye göndermeyerek, doğrudan iade ettiği 117 dosyaya ilişkin işlemleri yapmaya başladı. İlgili Cumhuriyet Başsavcılıkları 117 dosya kapsamında, bugüne kadar aralarında HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş, Yüksekdağ ile HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ın da aralarında bulunduğu bazı milletvekillerini ifadeye çağırdı.

682 dosyada asıl mesai bayram sonrası
TBMM'de bekleyen ve savcılıklara iade edilmek üzere, Adalet Bakanlığına iletilen 139 milletvekili hakkındaki 682 dosyanın tamamı, bakanlık tarafından savcılıklara gönderildi.

Söz konusu 682 dosyanın işlemlerini sürdüren Cumhuriyet Başsavcılıkları şu ana kadar bu dosyalarla ilgili ifadeye çağırma işlemine başlamadı.

Cumhuriyet Başsavcılıklarının bu dosyalar için Ramazan Bayramı sonrasında milletvekillerini ifadeye çağırmaya başlayacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...