Tgrt Haber
05 Ekim 2016 21:02

'Savcılığının Böhmermann kararı Alman adaleti için kötü bir sınav'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Böhmermann soruşturmanın durdurulması hakkında, "Mainz Savcılığının verdiği bu karar Alman adaleti için kötü bir karne ortaya koymaktadır." dedi.

'Savcılığının Böhmermann kararı Alman adaleti için kötü bir sınav'
savcılık, böhmermann, karar,

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren mizah programını hazırlayan Jan Böhmermann hakkındaki soruşturmanın durdurulmasını, "Mainz Savcılığının verdiği bu karar Alman adaleti için kötü bir karne ortaya koymaktadır." şeklinde değerlendirdi.
Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ve ırkçı ifadeler barındıran küfürlü şiiri nedeniyle Böhmermann'a açılan davanın durdurulmasını eleştirdi.

Davanın durdurulmasını büyük bir şaşkınlıkla medyadan öğrendiğini belirten Yeneroğlu, "Görünen o ki Birleşmiş Milletler Irkçılıkla Mücadele Komisyonu'nun Almanya'ya yaptığı ihtarların hiçbir etkisi olmamıştır ve Mainz Savcılığı Almanya'nın itibarını önemsememektedir." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, davanın durdurulmasının yanında sunulan gerekçenin de büyük bir skandal olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Mainz Savcılığının verdiği bu karar Alman adaleti için kötü bir karne ortaya koymaktadır. Bu denli açık şekilde işlenmiş bir suçun hukuki ayak oyunlarıyla ve aşırı detaycı manevralarla kovuşturulmamasını, Almanya'da eğitimini tamamlamış bir hukukçu olarak doğrusu beklemezdim. Öyle görünüyor ki Savcılık Cumhurbaşkanımıza karşı hakim olan genel kanının etkisinden kurtulamamış ve hukuki hassasiyetin dışına çıkarak karar vermiştir. Ümit ederim ki itiraz edildiğinde karar değişecektir."

"Böhmermann ön yargılara hizmet etmiş, savcılık bu konuda tek kelime etmemiştir"

Savcılığın sunduğu gerekçeden de anlaşılacağı üzere, bu ihtarların hiçbir etkisi olmamıştır. Savcılık malum şiirdeki hiç de önemsiz olmayan kısımları tamamen görmezden gelmiştir. Böhmermann bu küfürlü şiirinde yalnızca Cumhurbaşkanımıza galiz hakaretlerde bulunmamış, aynı zamanda 'ilkel Doğulu' tiplemesi ve ön yargılara hizmet etmiştir. Ancak savcılık bu hususta tek kelime bile etmemiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...