Tgrt Haber
22 Haziran 2022 11:47 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 11:59

Mahkemeden Pınar Gültekin davasına cevap gibi karar: Haksız tahrik beyanına itibar edilmemeli

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından boğulan, diri diri yakılan ve bir varilin içine konan cesedinin üzerine beton dökülen Pınar Gültekin cinayetinde, sanığa haksız tahrik indirimi uygulanması kamuoyunun tepkisine neden olurken savcılık, başka bir davada haksız tahrik indirimiyle ilgili önemli bir yargı kararına imza attı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Mahkemeden Pınar Gültekin davasına cevap gibi karar: Haksız tahrik beyanına itibar edilmemeli
pendik,kadın cinayeti,pınar gültekin

Pınar Gültekin’in katiline uygulanan haksız tahrik indirimi tüm ülkede infiale neden oldu. Üniversite öğrencisi genç kızı vahşice katleden Cemal Metin Avcı, aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasında indirim uygulanması sonucu 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

‘HAKSIZ TAHRİK’E YARGI ENGELİ

Kamuoyunda tepki çeken kararın ardından, görülen başka bir dava haksız tahrik indirimiyle ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi. Tartıştığı kız arkadaşı Nermin Celep'i 'Bana hakaret etti. Gözüme perde indi' diyerek öldüren ve haksız tahrik indiriminden yararlanmak isteyen sanık, yargı engeline takıldı.

Mahkemeden Pınar Gültekin davasına cevap gibi karar: Haksız tahrik beyanına itibar edilmemeli

ÖÖNCE DÖVDÜ SONRA BIÇAKLADI

İstanbul Pendik'te, 27 Ocak günü meydana gelen olayda, 39 yaşındaki Ramazan Su, 44 yaşındaki kız arkadaşı Nermin Celep ile tartıştıktan sonra zorla taksiye bindirmeye çalıştığı sırada mahalle sakinlerince polise bildirildi. Ancak polisler gelmeden bindikleri takside ikili arasındaki tartışma büyüdü. Kız arkadaşını önce döven Su, ardından eve gidip bıçak alıp tekrar taksiye döndü. Sonrasında cebinden çıkardığı Celep’i defalarca bıçakladı. Hiçbir şey olmamış gibi olay yerini terk eden Su, kısa sürede polislerce yakalandı. Tamamlanan soruşturmada Ramazan Su'nun, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

“HALLETMEM GEREKEN BİR İŞ VAR”

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede cinayetin tam anlamıyla göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Ramazan Su'nun cinayetten önce arkadaşlarına, "Bugün yarın duyarsınız, Nermin'i de kendimi de öldüreceğim, kıskanıyorum onu başkasına yar etmem" dediği, olaydan bir gün önce de "halletmem gereken bir iş var" diyerek işe gitmediği belirlendi. Dahası bu durumu talihsiz kadın da hissettiği ve onun da arkadaşlarına, "Ramazan çok bunaltıyor, tehditle tutuyor beni" dediği gözler önüne serildi.

‘KARARLI VE ISRARLI BİR PLAN DAHİLİNDE’

İfadesi alınan Ramazan Su ise klasik bir savunmayla kız arkadaşı Nermin Celep'in kendisine söylediği sözlerden dolayı "gözüme perde indi" diyerek cinayeti işlediğini belirtse de savcılık, "kararlı ve ısrarla bir plan dahilinde hakaret ederek tasarlayarak kasten öldürme suçunu işledi" dedi.

Olaydan bir gün önce arkadaşına cinayetin sinyalini net olarak vermesi ve talihsiz kadına attığı tehdit mesajlarını da ortaya koyan savcılık, tüm bu durumların birlikte değerlendirildiğinde cani adamın öldürme kararını verdiğinin altını çizdi.

‘BEYANINA İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKİR’

Savcılığın bir önemli tespiti de sanığın ifadesinde haksız tahrikten faydalanmak için kullandığı cümlelere oldu. Tanık taksicinin bu durumu doğrulamadığını kaydeden savcılık, "haksız tahrik hükümlerinden faydalanmaya yönelik beyanına itibar edilmemesi gerekir" dedi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...