Tgrt Haber
13 Ekim 2021 10:16

Son dakika! Kılıçdaroğlunun 'siyasi cinayetler' iddiasına savcılıktan soruşturma

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen "siyasi cinayetler" iddiaları için harekete geçti. Başsavcılık, medyaya da yansıyan iddialara ilişkin resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son dakika! Kılıçdaroğlunun 'siyasi cinayetler' iddiasına savcılıktan soruşturma
savcılık,soruşturma,siyasi cinayet

Siyasetin gündemine bomba gibi düşen iddialar üzerine savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRDİ

Geçen hafta Mersin'de nakliyecilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim atmosferine ilişkin yaptığı açıklamada, siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde kaygısı olduğunu dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerilimi tırmandırıp seçime gitmek isteyeceğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bu gerilimden olabildiğince uzak durmalıyız. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim, eğer belli gruplar ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz" şeklinde konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın verdiği bir röportajda, kendilerinin de siyasi cinayetler işlenebileceği yönünde birtakım duyumlar aldığını iddia etmişti.

MUHALEFETİN İDDİALARINA SERT TEPKİ

Muhalefet kanadından gelen bu açıklamalar tartışma konusu olurken, söz konusu iddialara Cumhur İttifakı'ndan peş peşe tepkiler geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirip, “Cumhurbaşkanımızın önderlik ettiği güçlü siyaset sayesinde hükümetlerimiz döneminde Türkiye’de siyasi cinayetlere ve faili meçhullere son verilmiştir. Böylece siyasetin vesayet odaklarınca sistematik şekilde manipüle edildiği devir kapanmıştır” demişti.

Son dakika! Kılıçdaroğlunun 'siyasi cinayetler' iddiasına savcılıktan soruşturma

"SİYASİ CİNAYET MASALLARINI GEÇ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na korku edebiyatını bırakmasını söyleyerek, "Siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç. Bir şey bilip söylemiyorsan adam değilsin. CHP'nin bir vekilinin 'Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse' diyecek kadar gözünü ve gönlünü kararttığı herkesin bildiği bir beyanattır. HDP'nin sözde demokratik tutum belgesiyle CHP'nin ikinci yüz yıla çağrı beyannamesinin benzerliğini iddia eden de CHP'li bir vekildi. Bugünkü CHP yönetimi HDP'nin oyun uşağı haline gelmiştir, gazi Mustafa Kemal'in hatıra ve emanetleriyle yollarını ayırmıştır. PKK ile ittifak tüneline girmiştir" ifadelerini kullandı.

DESTİCİ SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise CHP liderine kanıt göstermesi çağrısını yapıp "Ciddi bir konuda böylesine dikkatsizce provokatif söylemler yapanın ellerindeki delilleri güvenlik güçlerine sunması gerekir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu yapmazsa savcılar kendisini ifadeye çağırmalı" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...