Tgrt Haber
01 Haziran 2014 18:26

Seçim sonucu ilk burada belli oldu

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyündeki yerel seçimler, 30 Mart'ta kimsenin oy kullanmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Seçim sonucu ilk burada belli oldu
seçim sonucu,kütahya simav,kuşu köyü,seçim sonuçları,

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyündeki yerel seçimler, 30 Mart'ta kimsenin oy kullanmaması nedeniyle bugüne ertelenmişti. Bugün tekrar yapılan seçime de kimse katılmadı. Kuşu Köy Olmasın Platformu üyesi Haşim Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşu’da bin 502 seçmenin kayıtlı olduğunu ve ancak kimsenin sandığa gitmeyeceğini söyledi.  Kuşu’nun nüfusunun 2013 yılında yapılan nüfus sayımında 2 bin 158 olduğunu belirten Gürses, şöyle devam etti: "2011 yılında yaşadığımız depremden dolayı nüfusumuz, o yıl düşük gözüktü ama gerçek öyle değil. 2013 ve 2014 nüfusumuz 2 binin üzerinde çıktı. 62 yıllık beldemizin kapatılmasına göz yumamayız. Mücadelemizi 1 yıldır sürdürüyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde muhtar seçmedik. Bugünde muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanmayacağız. Belediyeliğimiz verilinceye kadar oy kullanmayacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...