Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 11:39 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 12:27

Pençe Kilit şehidinin son dileği yerine getirildi: Adı çocuklarla yaşayacak

Pençe Kilit harekatı kapsamında teröristle çıkan çatışmada ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Özgül’ün şehit olmadan önce öğretmeni olduğu belirtilen bir tanıdığına ”Eğer şehit olursam adım bir çocuk esirgeme kurumuna verilsin” vasiyetinde bulunduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada gündem olan vasiyet sonrasında Bakanlık harekete geçti ve şehidimizin adı çocuk merkezine verildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Pençe Kilit şehidinin son dileği yerine getirildi: Adı çocuklarla yaşayacak
şehit,pençe kilit,operasyon

Pençe Kilit operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Enes Özgül, 21 Haziran’da teröristlerle çıkan çatışmada yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan şehidimizin son dileği ortaya çıktı.

ŞEHADET ÖNCESİNDE VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Özgül'e ait olduğu belirtilen ve öğretmenine yazdığı, “Ömer hocam, kritik bir operasyona girecem. Pençe Kilitde. Sizden istirhamım şudur. Eğer, şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin hocam. Orada büyüyen çocuk şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep sevdim hoca. Her zaman sevmeye de devam edeceğim. Hepiniz hakkınızı helal edin” mesajı sosyal medyada gündem oldu.

Pençe Kilit şehidinin son dileği yerine getirildi: Adı çocuklarla yaşayacak

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şehit Özgül’ün yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezinin isminin Isparta Şehit Enes Özgül Çocuk Destek Merkezi olarak değiştirildiğini duyurdu.

https://twitter.com/deryayanikashb/status/1544224104710119426

BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar taziye mesajında, “Kahraman silah arkadaşımız, 4 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...