Tgrt Haber
26 Şubat 2016 14:46

Şehidin 7 günlük bebeği babasının tabutunu öptü

Şırnak'ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Ömer Koca, Mersin'de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Henüz 7 günlük oğlu Muhammed Hüseyin’i bir kez görebilen Şehit Koca’nın eşi Funda Koca, bebeğine hiç göremeyeceği babasının tabutunu öptürdü.

Şehidin 7 günlük bebeği babasının tabutunu öptü
cenaze, şehit cenazesi

Dün şehit edilen Jandarma Astsubay Ömer Koca için bugün Muğdat Camii’nde cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Binlerce Mersinlinin katıldığı törende, teröre büyük öfke varken, atılan sloganlarla terör lanetlendi. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, şehidin babası Hüseyin, annesi Ayşe ve eşi Funda Koca ile il protokolü ve askeri erkan katıldı.
Koca ailesinin henüz küçükken evlatlık olarak aldığı öğrenilen Şehit Jandarma Astsubay Ömer Koca’nın naaşı, cenaze aracıyla Muğdat Camii’ne getirildi. Şehidin cenazesi, binlerce Mersinlinin, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganıyla askerlerin omuzlarında camiye taşınırken, törene şehidin henüz 7 günlük oğlu Muhammed Hüseyin de annesinin kucağında getirildi. Tören boyunca anne Ayşe Koca’nın feryatları hiç dinmedi. Baba Hüseyin Koca’nın, oğlunun fotoğrafını öperek sürekli gözyaşı döktüğü törende, şehidin eşi Funda Koca ise kucağında yeni doğmuş bebeğiyle eşine ağıtlar yaktı.
Şehit Jandarma Astsubay Koca’nın İl Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında, şehidin eşi Funda Koca, tabutun başına gelerek gözyaşlarına boğuldu. İki yıllık evli ve henüz 7 gün önce baba olan Şehit Koca’nın, doğumundan hemen sonra bir kez görebildiği minik oğlu Muhammed Hüseyin’i kucağına alarak, hiç göremeyeceği babasının tabutunu öptüren şehit eşi, yakınları ve görevliler tarafından güçlükle tabuttan ayrıldı. Anne Ayşe Koca’nın, tabutun başındaki feryatları ise yürekleri dağladı.
Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına kondu. Törene katılan kalabalık bir süre top arabasının arkasından yürürken, bu sırada atılan sloganlarla teröre tepki dile getirildi. Yakınlarının kolunda bir süre yürüyen anne Ayşe Koca, tören kıtasındaki askerlere sarılıp öperek şehit oğlunun acısını dindirmeye çalıştı. Funda Koca ise şehit eşini asker selamıyla uğurladı.
Daha sonra cenaze aracına konulan şehidin naaşı, konvoyla Mersin Şehir Mezarlığı’na götürülerek, buradaki Mersin Şehitliği’nde toprağa verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...