Tgrt Haber
05 Şubat 2020 13:36

Şehit annesini duygulandıran anma

Manisa’da isminin verildiği okulda şehadetinin 28. yılında Şehit Piyade Komando Mehmet Savunmaz dualarla anıldı. Törende şehit annesi Hürü Savunmaz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın verdiği çiçeği öperek alırken duygusal anlar yaşadı.

Şehit annesini duygulandıran anma
manisa,,Mehmet Savunmaz,,iehit,

1 Şubat 1992 tarihinde Şırnak Gömeç köyünde operasyon dönüşünde şehit olan piyade komando Mehmet Savunmaz’ın isminin verildiği Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda şehidin 28. şehadet yılı dualarla anıldı.

ŞEHİT ANNESİNİ DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende başta şehit Mehmet Savunmaz olmak üzere tüm şehitler için dua edildi. Şehit ailesi tarafından lokma hayrının da yapıldığı törende Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara şehit annesi 92 yaşındaki Hürü Savunmaz’a çiçek takdim etti. Çiçeği öpüp koklayarak alan Hürü Savunmaz duygusal anlar yaşadı.

ŞEHİDİN KARDEŞİ: ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ
Şehidin kardeşi Kazım Savunmaz, “Şehit Mehmet Savunmaz’ın şehadetinin 28. yılında isminin verildiği Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda bir anma programı yaptık. Onurluyuz, gururluyuz, ayriyeten mutluyuz ismini unutturmadığımız için, unutturmayacağız da, yaşatacağız. Bütün şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Bütün gazilerimizden de hayatlarını kaybedenlerin mekanları cennet olsun, toprakları bol olsun. Devletimiz var olsun, milletimiz huzurlu olsun. Allah bizleri terör belasından kurtarsın. Devletimiz var olsun, şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.

Şehidin kardeşi Kazım Savunmaz ayrıca böylesine anlamlı bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için katılım gösteren herkese ve okulda kendilerini ağırlayan Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Müdürü Mehmet Emin Efe’ye ve onun nezdinde tüm personele teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...