Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2019 18:55

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana

Mardin’de teröristlerle girdiği çatışmada Şehit olan Özel Harekât Müdürü Tufan Kansuva ile birlikte 7 Eylül’de yaralanan ve 7 gündür yaşam mücadelesi veren güvenlik korucusu Abdullatif Emen (37), 1993 yılında PKK’lı teröristler tarafından yola tuzaklanan EYP ile şehit edilen babası Mehmet Emen ile yan yana defnedildi.

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana
şehit güvenlik korucusu,,Tufan Kansuva,,terör saldırısı,,şehit baba,

Mardin'de Ömerli-Midyat- Nusaybin ilçeleri arasında yer alan Ömeryan bölgesinde Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın şehit edilmesinden sonra başlayan operasyonda yer gösterme faaliyetleri esnasında teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Mardin Polis Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva (39) ile birlikte ağır yaralanan Güvenlik Korucusu Abdullatif Emen (37) sabaha karşı şehit oldu.

Şehit babalar yan yana durdu

Mardin’in Ömerli ilçesi Kayaüstü köyünde baba evinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlanan Abdullatif Emen (37) göz yaşları içinde dualar ve tekbirlerle toprağa verildi.

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana

Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Çelik, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Ömerli'de 4 Eylül tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar'ın babası Alaaddin Acar, Ömerli'de 8 Eylül tarihinde şehit olan güvenlik korucusu Evren Başçı'nın babası Abidin Başçı, AK Partili belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana

İl Müftüsü İsmail Çiçek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Abdullatif Emen (37) yüzlerce kişinin katıldığı törende dualar ve tekbirlerle uğurlandı. Şehidin eşi Selma Emen ve 8 çocuğu ile dimdik dururken oğlu Mehmet Emen (16) şehit törenine gelen babasının arkadaş ve dostlarına ağlamamaları ve dik durmaları için sık sık uyardı.

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana

5 kızı 3 oğlu olan Şehit Abdullatif Emen'in çocukları babalarını dualarla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit güvenlik korucusu, şehit babası ile yan yana

Törene Katılan Mardin Valisi Mustafa Yaman Türk bayrağını şehidin dedesi Şemsettin Emen’e verirken Ömerli'de 4 Eylül tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar'ın babası Alaaddin Acar, Ömerli'de 8 Eylül tarihinde şehit olan güvenlik korucusu Evren Başçı'nın babası Abidin Başçı’da şehit Emen ailesinin yanından bir an olsun ayrılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...