Tgrt Haber
11 Kasım 2016 15:39

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk gözyaşlarıyla uğurlandı

Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk gözyaşlarıyla uğurlandı
Muhammet Fatih Safitürk,cenaze,veda,

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehit Safitürk'ün naaşı, tören için Gaziantep Havalimanına götürüldü. Hastane bahçesindeki vatandaşlar, şehidin götürülüşü sırasında gözyaşı döktü, tekbir getirdi.. 
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı.
Vali Yerlikaya Safitürk'ün Gaziantep'teki Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti. Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

SAKARYA'YA UĞURLANDI

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam’ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait uçakla Sakarya’ya uğurlandı.

"SANA DA BÖYLESİ YAKIŞIRDI"

Eşi Ayşegül Safitürk, tabuta sarılarak, "Aşkım istediğin gibi ölüm oldu. Sana da böylesi yakışırdı. Her şehit cenazesine giderken hüzünlenirdin, şimdi de sen gidiyorsun. Aşkım, oğlun benim emanetim, canım pahasına emanetine sahip çıkacağım." diyerek gözyaşı döktü.

ŞEHİT OĞLUNDAN KAHREDEN SORU: ANNE NİYE AĞLIYORSUN

Bu sırada şehit Safitürk'ün 5 yaşındaki oğlu Asım Eren'in de "Anne niye ağlıyorsun?" diyerek ağlamaya başlaması, törene katılanları hüzünlendirdi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, hayatının en zor konuşmasını yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Birkaç gün önce birlikteydik. Eylül ayı içinde Mardin'deki 4 ilçeye kayyum olarak atanan 4 değerli kardeşimden biriydi. 30 yıldır bu meslek içerisindeyim, tanıdığım en hareketli, en ele avuca sığmaz kardeşimizdi. Şehitlik ona yakışıyordu. Hem futbol arkadaşımdı hem Derik'teki çocukların ağabeyi, amcasıydı. Gerçekten hem PKK ile hem de FETÖ ile mücadele eden en başarılı kardeşlerimizden birisiydi. Hani şair diyor ya 'Bize yumuşak kucakta ölmek yakışmaz' diye. Fatih de işte ölecekse böyle ölecekti. Kahraman evladım, yiğit Fatihim, Allah mekanını cennet eylesin. İnşallah torunumuz Asım ile babasının adı devam edecek."

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk gözyaşlarıyla uğurlandı

TERÖRİSTLER BOMBA PATLATMIŞTI

Mardin'in Derik ilçesindeki kaymakamlık binasına dün PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti.PKK'lı teröristler, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün makam odasına çanta içinde bıraktıkları el yapımı patlayıcıyı dün 12.15'te uzaktan kumandayla infilak ettirdi.Hain saldırıda Kaymakam Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralanmıştı.

25 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Öte yandan, saldırının ardından ilçe genelinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor. İlçede gözaltı sayısı 38'e yükselirken, şüphelilerden 13'ü İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 25 şüpheli ise Mardin Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

DERİK KAYMALAMI ŞEHİT OLDU!

 

"TERÖRÜN OLUMSUZ ETKİSİNİ KALDIRACAĞIZ"

Derik Belediye Başkanlığı'nda da kayyum olarak atanan Safitürk, yaptığı açıklamada belediye hizmetleriyle terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracaklarını söylemişti. Kaymakam Safitürk, PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak için önemli kararları hayata geçirmişti. PKK'lıların kazdığı çukurların kapatılması için belediye işçi göndermeyince, Kaymakam Safitürk dışarıdan getirttiği işçilerle çukurları kapattırmıştı. Safitürk, ilçenin parke taşlı cadde ve sokakları patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için 'asfalt' projesini de geliştirmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Derik Kaymakamlığı kısa sürede kritik noktalar asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçmişti.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk gözyaşlarıyla uğurlandı

ŞEHİT KAYMAKAMIN BABASINDAN İLK AÇIKLAMA
Şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi. Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin" diye konuştu. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...