Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Nisan 2016 11:00

Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Van’ın İpekyolu ilçesinde PKK'lılarla yaşanan çatışmada şehit olan polis memuru Kürtçe ağıtlarla memleketi Kilis’e uğurlandı.

Şehit polis Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
şehit, van, kilis,

 Edinilen bilgilere göre, polisin Vangölü Endüstri Meslek Lisesi yakınlarındaki bir binaya düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 1 polis memuru da yaralanmıştı. Çatışmada ağır yaralanan TEM Şube Müdürlüğü’nde görevli Abdullah Delibaş, kaldırıldığı Lokman Hekim Hayat Hastanesi'nde şehit olmuştu. Şehit için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı. Şehidin kayınvalidesi Sinem Ayaz Kürtçe ağıtlar yakarken, şehidin eşi Özle m Delibaş ise çocukları Süleyman ve Efe’ye sarılarak sürekli gözyaşı döktü. Şehidin babası Süleyman Delibaş da göz yaşlarına hakim olamazken, Van Valisi Taşyapan tarafından teselli edildi. Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından şehit Abdullah Delibaş’ın naaşı, uçakla memleketi Kilis’e uğurlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...