Tgrt Haber
13 Eylül 2015 18:14

Şehit polis memleketine uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Ali Öztürk, yapılan törenin ardından memleketine uğurlandı. Törende, şehidin tabutuna sarılan eşi ve yakınları ağıtlar yaktı.

Şehit polis memleketine uğurlandı
polis, diyarbakır, şehit polis,

Terör olayları nedeniyle bugün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene, İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, şehidin eşi Semra, annesi Havva, çocukları Tuğçe ve Burak Öztürk ile kardeşleri ve yakınları katıldı. Tören, şehidin cenazesinin ambulanstan alınıp kalafata konulması ile başladı. Bu sırada, şehidin kuzeni olduğu öğrenilen bir kişi, tabuta sarılıp gözyaşları dökerken, eşi Semra ile annesi Havva ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin öz geçmişinin okunması ile devam eden törende konuşan İl Emniyet Müdürü Adem Taşdan, güvenlik kuvvetlerine kalleşçe yapılan bu ve benzeri saldırılarda görev yaptığı yerlerde kendini halkına feda eden şehitleri bu şekilde uğurlamanın kendilerini derinden yaraladığını belirterek, "Şer odakları bilmelidirler ki, birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Aziz şehidim, sen rahat uyu. Sen ettiğin yemine sadık, giydiğin üniformaya yakışan bir şekilde görevini yaptın ve mertebelerin en yücesine ulaştın. Geride bıraktıkların bize emanetindir. Gözün arkada kalmasın" dedi.

İl Müftüsü Burhan İşleyen tarafından şehit için dua okundu. Duanın ardından şehidin cenazesi cenaze aracına taşındı. Bu sırada, tabuta sarılan şehidin ailesi gözyaşları dökerek ağıtlar yaktı. Şehidin eşi Semra Öztürk, cenaze aracı emniyet bahçesinden çıkarıldığı sırada kocasına el sallayarak veda etti.

Şehidin cenazesi, defnedilmek üzere Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Gürüz köyüne götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...