Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2015 18:44

Şehit polisimizi 10 binler uğurladı

Van'da PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri'nin cenazesi, memleketi Niğde'de toprağa verildi.

Şehit polisimizi 10 binler uğurladı
şehit, polis,

Van'daki törenin ardından uçakla Nevşehir Havalimanı'na gönderilen şehit polis Yusuf Diri'nin cenazesi, buradan alınarak yaklaşık 2 bin araçlık konvoyla Altunhisar İlçesi'ne bağlı Yakacık Köyü'ndeki babasının evine getirildi.

7 kardeşin en küçüğü olan Yusuf Diri'nin cenazesinin gelmesiyle emekli işçi baba Hasan, üvey annesi Emine ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Burada helallik alınması ardından cenaze tören için Yakacı Merkez Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze töreninde Şehit Diri’nin annesi, babası, eşi ve kardeşleri tabuta sarılarak ağlarken, dede Hasan, “kızıma top alacağım” diyerek torununa sarıldı.

Törende, şehidin babası Hasan, üvey annesi Emine, eşi Ayşe ile kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Törene kadın polisin kucağında katılan şehidin kızı, 3.5 yaşındaki Nursima da elindeki bebekle oynarken babasının tabutuna uzaktan baktı. Şehidin öz geçmişi okunup cenaze namazının kılınması ardından omuzlara alınan Yusuf Diri'nin cenazesi, tekbirler getirilip 'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla götürüldüğü Yakacık Köyü Şehitliği'nde defnedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...