Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 14:27

Şehit Savcı terzilik yaparak okumuş

Kiraz ailesinin komşularından Ferhat Taşın, Savcı Kiraz'ın çalışarak okuduğunu lisedeyken terzilik yaptığını söyledi.

Şehit Savcı terzilik yaparak okumuş
savcı,kiraz ailesi,mehmet kiraz,

İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nda teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, Mersin'deki baba evinde sessizlik hakim olurken, Kiraz ailesinin komşularından Ferhat Taşın, Savcı Kiraz'ın çalışarak okuduğunu lisedeyken terzilik yaptığını söyledi.
Aslen Siirtli olan ve yaklaşık 40 yıl önce Mersin'e göç eden 6 çocuklu Hakkı-Saadet Kiraz çifti kentin düşük gelirli ailelerinin yaşadığı Demirtaş Mahallesi'ndeki iki katlı evde yaşamaya başladı. Mersin Adliyesi'nde zabıt katibi olarak çalışırken emekli olan Hakkı Kiraz, yıllar önce merkez Yenişehir İlçesi'ne taşındı.
AİLENİN TEK ERKEK ÇOCUĞU...
Ailenin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşın, Hakkı-Saadet Kiraz çiftinin uzun bir süredir şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın çocuklarına bakmak için İstanbul'da olduklarını söyledi. Ailenin tek erkek çocuğu olan Kiraz'ın şehit olmasından dolayı kendisinin ve tüm komşularının büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Taşın, şunları söyledi:
"Lisede okurken aynı zamanda terzilik yapıyordu. Çalışarak okudu. Olayı internetten öğrendim. Savcı Beyin fotoğrafını gördüm, çocuğun ağzını bantlamışlar. Şok oldum, böyle bir şey olamaz. Çok üzüldüm ve hemen Hakkı Bey'i aradım. Telefonda operasyonun iyi sonuçlanmasını diledim. Sesi çok üzgün geliyordu. Evlat acısı çok zor. Şu anda Hakkı Bey'in durumuna üzülüyorum.
'ÇOK ALÇAKGÖNÜLLÜ BİR SAVCIYDI'
Çok değerli bir insandı. Çok saygıdeğer bir çocuktu. Babamızın, çocuğumuzun başına gelse bu kadar üzülmezdik. Çocuk savcı ama hiç öyle görünmezdi. Çok alçakgönüllü bir çocuktu. Hakkı Bey ve eşi Savcı Beyin çocuklarına bakmak için İstanbul'daydı. Komşuların hepsi çok üzgün. Bu bir terör saldırısıdır, lanetliyoruz bu olayı."
Mahallede sevilen bir aile olduğu belirtilen Kiraz ailesinin yaşadığı olay sonrası üzüntüye boğulan komşuları, telefon ile baba Hakkı Kiraz'a ulaşarak acılarını paylaştı.
MESLEKTAŞLARI YASTA
ÇAĞLAYAN'I KENDİSİ İSTEMİŞ
ŞEHİT edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın meslektaşları yasta. Sosyal medya üzerinden üzüntülerini dile getiren meslektaşları teröre lanet okudular.

Savcı Kiraz’ın ilk görev yeri olan Erzincan’da birlikte görev yapan Yargıtay üyesi Hakan Yüksel,  duygularını şöyle dile getirdi:

HAKİKATLİ ADAMDI 
“Savcı Mehmet Selim Kiraz, kendisini Erzincan ili Çayırlı İlçesinde hakim olarak çalıştığım sırada tanıdım. Bekardı ve kuradan gelmişti. Lojmanda karşımda oturuyordu. Kısa zamanda kendisinin ne kadar delikanlı, hakikatli bir adalet adamı olduğunu anlamıştım. Zamanla bizim evin de bir bireyi olmuştu. Çayırlı’dan tayinim çıktığında beni ve ailemi ağlayarak Ilgaz’a gönderecek kadar yüreği geniş bir arkadaşımdı. Daha sonrada kendisiyle irtibatımız devam etti. En son YBP’nin İstanbul da gerçekleştirdiği yemek programında buluşmuştuk.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİNİ İSTEDİ
Yemek sırasında Gaziosmanpaşa’dan Çağlayan’a tayin olmak istediğini söylemişti. Bu isteği de gerçekleşti. Ancak maalesef bu bir karıncayı bile incitmeyen bu değerli hukuk adamı, değerli dostum bugün şeref yoksunu insan müsveddeleri tarafından katledildi. Allah’ım sana kardeşimi yolluyorum. Sana yalvarıyorum sen onun mekanını cennet eyle. Onun geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkma azmimizi her daim yüksek tut. Nur içinde yat Selim kardeşim. Bizi affet seni koruyamadığımız için, seni kurtaramadığımız için affet.”

KOMŞUSU: BELKİ YAKINIMIZ ÖLSE BU KADAR ÜZÜLÜRDÜK

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın memleketi Mersin'deki komşuları olayın üzüntüsünü yaşıyor. Komşu Ferhat Taşın, "Çocuklarımız, komşularımız, esnaf, herkes çok üzüldü. Belki yakınımız ölse bu kadar üzülürdük. Allah rahmet eylesin. Terörü de lanetliyoruz" dedi.
      
Taşın, 15 yıldır aileyle komşu olduklarını söyledi.
      
Savcı Kiraz'ın tatillerde baba evine geldiğini ve görüştüklerini belirten Taşın, şöyle konuştu:
"Şehit savcımız dışarıda çalıştığı için tatillerde gelir, görüşürdük. Çok mütevazi, alçak gönüllü bir insandı. Olayı elektrikler kesik olduğu için sonradan öğrendik. Elektrikler gelince internetten gördük. Babasını aradım o da adliyedeymiş. Babası çok üzgündü. Sonuçta bir evladının başına silah dayanmıştı. Bu şekilde sonuçlanacağını düşünmüyorduk. Bu bir terördür. Terörü lanetliyoruz. Böyle bir insan öldürülemez."
      
Taşın, İstanbul'a gitmeyi düşündüklerini ancak zaman sıkıntısı nedeniyle gidemediklerini kaydetti.
      "Ben bu yaşa geldim o kadar hakim, savcı tanıdım ancak şehit savcımız kadar alçak gönüllü bir insan görmedim" diyen Taşın, şöyle devam etti:

"Bir baba böyle bir evlat yetiştirmiş. Eşi de hakimdi o da çok değerli insan. Emin olun çok üzüldük. Çocuklarımız, komşularımız, esnaf, herkes çok üzüldü. Belki yakınımız ölse bu kadar üzülürdük. Allah rahmet eylesin. Terörü de lanetliyoruz. Bu bir davayı savunmak değildir. Berkin Elvan ölmüştür ona da üzülüyoruz ama kan kanla yıkanmaz. Bu terördür başka bir şey değildir." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...