Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2016 20:42

Şehit Uzman Çavuş Kaya son yolculuğuna uğurlandı

Lice ilçesindeki operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Kaya'nın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Kaya son yolculuğuna uğurlandı
şehit, uzman çavuş,

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Kaya'nın (26) cenazesi, memleketi Konya'nın Ilgın ilçesinde defnedildi.

Uzman Çavuş Ayhan Kaya'nın cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya getirildi. Şehidin cenazesi, Konya Havalimanı'nda Vali Yakup Canbolat ile askeri ve mülki erkan tarafından karşılandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Şehit Kaya'nın cenazesi, buradan karayolu ile Ilgın ilçesine getirildi.

Ilgın Devlet Hastanesi morgunda kısa süre tutulduktan sonra Kaya'nın naaşı, annesi Selime Tıkı'nın evine helallik alınmaya getirildi.

Şehidin cenazesi daha sonra ilçe merkezindeki kapalı pazar alanına getirildi. Törende şehidin amcası bir askerin elini öptü.

Tabuta sarılan şehidin babası, oğlunun fotoğrafını öptü. Tabutun başına gelen şehidin 2,5 ay önce evlendiği eşi Dudu Kaya ise "Seni çok seviyorum aşkım. Allah seni benden daha çok seviyormuş. Sana hakkım helal olsun." diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Kaya'nın cenazesi, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Ilgın şehitliğine defnedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...