Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2019 15:46

Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu, memleketi Burdur'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman onbaşı,,Burdur şehit,,Şehit Uzman onbaşı burdur,,Hüseyin Mertoğlu,,Hüseyin Mertoğlu şehit,,uzman onbaşı Hüseyin Mertoğlu,

Hakkari’de ki törenin ardından dün akşam Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla Süleyman Demirel Havalimanı’na getirilen şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu’nun cenazesi, Burdur Belediyesi morguna konuldu. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde buradan alınarak Çeltikçi ilçesine bağlı Bağsaray köyündeki baba ocağına getirildi. Anne Ayşe Mertoğlu oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak, “Oğlum, böyle mi gelecektin. Kaderin böylemi olacaktı, Allah'ım ben bu acıya nasıl dayanacağım” diye ağladı. Şehidin kız kardeşi Ümmü Mertoğlu da tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Cenazesi başında duran görevli Asker’ de gözyaşlarına hakim olamadı. Helallik alındıktan sonra Mertoğlu için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. 

TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Törenine Burdur Valisi Hasan Şıldak, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Burdur Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Çelik, Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, şehidin annesi Ayşe, babası Ali ve kız kardeşi Ümmü Mertoğlu (16) ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bekar olan Hüseyin Mertoğlu’nun cenazesi, İl Müftü Vekili Yüksel Güzel tarafından öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından önce top arabası ile taşındıktan sonra vatandaş omuzlar üzerinde tekbir getirerek köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehit uzman onbaşı son yolculuğuna uğurlandı 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...