Tgrt Haber
27 Ekim 2014 14:03

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Yüksekova'da şehit olan Jandarma Er Yunus Yılmaz, Jandarma er Ramazan Köse ve Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin naaşları memleketlerinde toprağa verildi.

Şehitler son yolculuklarına uğurlandı
yüksekova, şehitler, son yolculuk,

Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, memleketlerine gönderildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Van'a getirilen şehitler için Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.
Duanın ardından şehit cenazeleri, iki uçakla memleketlerine uğurlandı. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen ile kamu kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin naaşı, Konya'nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehidin naaşı baba evinden yakınları tarafından alınarak, mahalle meydanına getirildi. Burada, şehidin ağabeyi Mehmet Gülle tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Gülle'yi, arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen baba Duran Gülle ise oğlunun tabutuna dokunarak yakınlarına, "Dik durun, hainleri sevindirmeyin, şehidimiz var" diye seslendi. Şehit Gülle'nin 11 yaşındaki oğlu Furkan Turan Gülle de babasının tabutunu öptü, uzun süre gözyaşı döktü. Babasının fotoğrafına gözyaşlarıyla bakan Furkan Turan'ı yakınları teselli etti.
Şehit Gülle'nin naaşı, Gökpınar Meydan Camisi'nde Konya Müftüsü Ali Akpınar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Gülle, burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya milletvekilleri Cem Zorlu, Mustafa Baloğlu ve Ayşe Türkmenoğlu ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından cenaze evine çelenk gönderildi.
Şehit er Ramazan Köse
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan jandarma er Ramazan Köse de memleketi Artvin'in Borçka ilçesinde toprağa verildi. Van'dan uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehit Köse'nin cenazesi, buradan da cenaze arabası ile ilçeye getirilmişti.
Şehit er Köse için öğle vakti Borçka Merkez Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Begcan Köse, kardeşleri Ümit ve Samet Köse güçlükle ayakta durdu. Şehidin işitme engelli amcası Özcan Köse'yi ise baba Begcan Köse teselli etti, kardeşinin gözyaşlarını sildi. Tören sırasında şehit cenazesine sarılan yakınlarının ağladığı görüldü. Şehidin annesi Gülsen Köse rahatsızlandığı için cami avlusundaki törene katılamadı. Kılınan cenaze namazı sonrası Köse'nin naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra cenaze arabasına konularak Borçka Şehitlik Mezarlığına götürüldü. Köse'nin cenazesi, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu arada, Şehit Jandarma Er Yunus Yılmaz'ın cenaesi ise memleketi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün defnedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...