Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2015 13:40

Şehitlerin hatıraları fidanlarla yaşatılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, şehitlerin aziz hatıralarını fidanlarla da yaşatmak ve isimlerini ölümsüzleştirmek için ülke genelinde hatıra ormanları oluşturdu.

Şehitlerin hatıraları fidanlarla yaşatılıyor
şehit,fidan,orman,

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), şehitlerin aziz hatıralarını fidanlarla da yaşatmak ve isimlerini ölümsüzleştirmek için ülke genelinde hatıra ormanları oluşturdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Şehit Ormanları Projesi" çerçevesinde bugüne kadar 162 hatıra ormanı oluşturulduğu ve 2 milyon 300 bin fidanın toprakla buluştuğu bildirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ülkemizi canları pahasına savunarak, haince yapılan saldırılarda şehit düşen asker ve polislerimize duyduğumuz minnet ve şükranlarımızın bir ifadesi olarak bu ormanları tesis ediyoruz. Şehitlerimize bir şükran borcu olarak gördüğümüz bu ormanlara dikilen binlerce fidanın bakım ve sulama çalışmalarını da biz yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Hatıra ormanlarının bir kısmının tek, bir kısmının da birden fazla şehit adına tesis edildiğini, projenin şehit yakınları ve o yerleşim yeri sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Eroğlu, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün 87 "Şehit Ormanı" ile ilk sırada yer aldığını, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünün de 1 milyonu aşkın fidanla "en fazla fidan diken" müdürlük olduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, "Şehit Ormanları Projesi" çerçevesinde şehitler adına hatıra ormanları kurmaya devam edeceklerini ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...