Tgrt Haber
13 May 2021 14:38

Şehitlikte buruk bayramlaşma

Her biri vatan için toprağa düşen kahraman şehitlerimizin kabirleri bu bayramda da yalnız bırakılmadı.Tam kapanmadan muaf olan şehit aileleri bayramın birinci gününde şehitliklerin yolunu tuttu. Buruk bayramlaşmanın olduğu şehitliklerde dualar edildi, gözyaşları döküldü.

Şehitlikte buruk bayramlaşma
şehit,,bayram,

Tam kapanmadan muaf olan aileler şehitlerini ziyarete gitti. Kabir başlarında duygusal anlar yaşandı.

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’NDE BURUK BAYRAM

Şehit ailelerinin ziyaretinde hüzün ve gözyaşı hakimdi.  Mezarları temizleyen şehit yakınları çiçek dikip suladıktan sonra Kur'an-ı Kerim okudu.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

"ALLAH KİMSEYİ EVLAT ACISI İLE SINAMASIN"

Allah kimseyi evlat acısı ile sınamasın diyen şehit annesi 2016 yılından beri oğlu olmadan bayram geçirdiğini  belirterek" Diyecek bir şey yok, vatan sağ olsun" dedi.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

Kalbinin yarısının şehitlikte olduğunu söyleyen bir başka şehit annesi ise, "Vatan uğruna verdik. Canımın yarısı burada" dedi.

HATAY’DA BAYRAMDA ŞEHİTLİĞE DUYGUSAL ZİYARET

Hatay’da da şehit aileleri şehitlikleri boş bırakmadı. Şehit yakınlarının duygusal anlar yaşadığı ziyarette dualar edildi.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

"SANKİ GERİ GELECEKMİŞ GİBİ"

Oğlu için şehitliğe gelenlerden biri de Azime anneydi. 23 yıl önce 1998 yılında şehit düşen oğlunun mezarını ziyarete gelen Azime anne, şehit olduktan sonra oğlumu görmedi için, "23 yıl oldu rüya gibi. Sanki geri gelecekmiş gibi" dedi. Oğlunun naaşını mühürlü olduğu için göremeyen Azime anne, oğlunu askere gönderdiği gibi hayal ediyor.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

YARIM SAAT ARAYLA ŞEHİT OLDULAR

1998 yılında Bingöl'de teröristlerle girdiği çatışmada iki güvenlik korucusu kardeş yarım saat arayla şehit düştüler. 28 yıldır her bayram önce çocuklarının kabrini ziyaret eden şehit ailesi bayramlarını buruk geçiriyor.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

"İNTİKAMIMIZ ALINDI"

Evlatlarının intikamının alındığını söyleyen baba Mehmet Kına, “1993 yılında şehit oldular. O gece karanlık olduğu için naaşları orada kaldı" dedi. Sabah olunca naaşları teslim alıp yıkayıp temizledikten sonra kefene sardık diyen şehit babası, "Allah’ın emanetine teslim ettik" dedi.
 

Evlatlarını şehit edenlerle tekrar çatışmaya girdiklerini ve onlardan çok kelle alarak intikam aldıklarını söyleyen şehit babası,  "Devletimiz var olsun, bayrağımız şan olsun. İnşallah onlardan tek bir kişi kalmayacak” dedi.

Şehitlikte buruk bayramlaşma

 




 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...