Tgrt Haber
17 Ağustos 2021 06:35

Sel bölgesinde bilanço giderek artıyor: 77 can kaybı, 42 kayıp

Selde ölenlerin sayısı 77'ye yükseldi. AFAD da üç ildeki toplam kayıp sayısını açıkladı. Batı Karadeniz'de bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 ve Bartın'da 1 kişi öldü. AFAD'ın açıkladığı 42 kayıp için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sel bölgesindeki vatandaşlar da havadan ve denizden tahliye ediliyor

Sel bölgesinde bilanço giderek artıyor: 77 can kaybı, 42 kayıp
batı karadeniz,sel,kastamonu,bartın,sinop

Afetin yaşandığı Batı Karadeniz’de şu ana kadar 77 kişinin cesedine ulaşıldı. 42 kişi için de kayıp ihbarı yapıldı.

Selin vurduğu Batı Karadeniz’den her gün acı haberler geliyor. Bölgede bilanço giderek artıyor. Son duruma ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) açıklama geldi. AFAD, Kastamonu’da 62, Sinop’ta 14, Bartın’da ise bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylelikle selde ölenlerin sayısı 77’ye yükseldi. Yaralı 8 kişinin tedavisinin ise hâlâ devam ettiği aktarıldı. Bu arada, AFAD, kayıp kişiler hakkında da açıklamada bulundu; Sinop ve Kastamonu’da kayıp ihbarı sayısının 42 olduğu belirtildi. Açıklamada, sel sonrası Bartın’ın Ulus ilçesinde 341, Kastamonu’da 1.480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinde de 560 afetzedenin tahliye edildiği kaydedildi.

MÜTEAHHİDİN MAL VARLIĞINA TEDBİR KOYULDU

Sel felaketinde çöken 8 katlı Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Ö'nün mal varlığına tedbir koyuldu. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca selden etkilenen binalarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Ölçer Apartmanı'nı 3 yıl önce yapan Mehmet Ö. hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soruşturma kapsamında Mehmet Ö.'nün mal varlığına da tedbir koyulduğu belirtildi. İlçede Sınarcık Mahallesi'nde ofisi bulunan ve Ezine Çayı kenarında başka apartmanın teras katında oturan Mehmet Ö., selin ardından ailesiyle ilçeden ayrılmıştı.

Sel bölgesinde bilanço giderek artıyor: 77 can kaybı, 42 kayıp

TSK SEYYAR KÖPRÜ KURDU

Selin en çok vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. İlçede yıkılan köprünün TSK tarafından seyyar köprü kuruldu.

Sel bölgesinde bilanço giderek artıyor: 77 can kaybı, 42 kayıp

BİR GÜN SONRA PAZAR KURULUYORMUŞ

Öte yandan, selin bir gün sonra yaşanmamasının, daha büyük bir felaketin önüne geçtiği ortaya çıktı. Çünkü, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı yakınlarında perşembe günleri semt pazar kurulduğu öğrenildi. İlçedeki 25 köyden yüzlerce vatandaşın bu pazara alışveriş yapmaya geldiği aktarıldı. Vatandaşlardan Mehmet Çakır “Perşembe günleri buraya pazar kuruluyor. Eğer sel çarşamba değil de bir gün sonra olsaydı tablo çok daha vahim olurdu” dedi. Can Tutcan da “Bu çay bölgesinde komple pazar kuruluyor. Ayrıca çocuklar için de alan var. Selin bir gün sonra yaşanmamış olmasına şükrediyoruz” diye konuştu.

Sel bölgesinde bilanço giderek artıyor: 77 can kaybı, 42 kayıp

AİLE BAKANLIĞINDAN BATI KARADENİZ’E DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, selin vurduğu bölgelere yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yanık, şunları söyledi: Yapılan hasar tespit çalışmaları sonrası Kastamonu’ya 10 milyon TL, Sinop’a 10 milyon TL olmak üzere toplam 20 milyon TL ilave kaynak gönderiyoruz. Böylece bakanlık olarak selden etkilenen bölgelere gönderdiğimiz toplam destek 30 milyon TL oldu. Maddi olarak vatandaşlarımızın yanında olmanın yanı sıra psikososyal ekiplerimiz de 292 personel ile destek veriyor.

‘HASSAS BURUNLAR’ GÖREV BAŞINDA

AFAD, UMKE, belediye, polis ve jandarma arama kurtarma ekipleri, sel bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor. Jandarma’nın “hassas burunları” da bu çalışmalarda kullanılıyor. Arama kurtarma köpekleri “Fox”, “Tombik”, “Garip” hayatta olanların izini sürüyor. Kadavra köpekleri “Spot” ve “Samba” ise enkaz altında, suyun içinde ceset arıyor. İzmir ve Elâzığ’daki depremlerde görev alan İzmir Jandarma Komutanlığının arama kurtarma köpeği “Perte” de ekiplere yardımcı oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...