Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2016 09:09

Sel hayatı felç etti, 40 hane mahsur kaldı

Zonguldak’ta akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı.

Sel hayatı felç etti, 40 hane mahsur kaldı
Sel , felç etti, hane, mahsur , zonguldak

Zonguldak’ta akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı.

Olay akşam saatlerinde Çaydamar Mahallesi Baruthane Sokak üzerinde meydana geldi. İddialara göre bir süre önce yapılan köprü sağanak yağış nedeniyle sele teslim oldu. Köprüyü aşan sel suları sanayi sitesinin de bulunduğu ana yol üzerinden dereyle buluştu.

“YAĞMURDA MAHSUR KALDIK”

Yaklaşık 40 hanenin bulunduğu mahallede bazı vatandaşlar evlerine gidemedi. Tahtadan set kuran vatandaşlar yaya olarak evlerine ulaşmaya çalıştı. Mahalle sakinlerinden Bünyamin Benli, köprüye yakın yerde bulunan araçları bölgeden uzaklaştırdıklarını anlattı. Tahta set kurarak köprüden ulaşım sağlamaya çalıştıklarını belirten Bünyamin Benli, “Yağmurda mahsur kaldık. Burada kadıncağızın biri bağırıyor. Orada toprak dolu. Toprak yoldan geçiliyordu. Orası açılmadı. Burayı yaptılar. Böyle oldu. Hep tıkandı. Köprü tarafı sanki bir deniz. Gidip bakalım. Öbür tarafta mahsur kalan haneler var. Arabalar buradaydı, onları sağlam tarafa aldık” diye konuştu.

Hayat Mahallesi Muhtarı Hasan Çakar ise “DSİ burada ihale yapıyor. Köprü yapıyor. Hafriyat olduğu için biraz da köpür yüksek yapılıyor. Yol alçakta kalınca su yola doğru bindi. Burada yeni bir köprü yapımı var. İnşaat çalışması var. Yoksa herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.

Öte yandan DSİ yetkilileri, jandarma ekipleri, köprü inşa çalışmasında görevli müteahhit firma yetkilileri ile Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun da olay yerine gelerek incelemelerde bulundular.

KASTAMONU’YU DA ETKİLEDİ

Kastamonu’nun Cide ilçesinde aşırı yağış sonrası bir çok iş yeri ve evi su bastı.

Cide ilçesinde akşam saatlerinde aniden bastıran yağış sele döndü. İlçede bir çok işyeri ve evi su bastı. Sel suları nedeniyle evleri ve işyerlerini su basan vatandaşlar çareyi suları boşaltmaya çalıştı. İlçedeki dereler taşarken belediyeden vatandaşlara hoparlörden sel uyarısı yapılmaya devam etti. İlçe köylerinin bir çoğuna ise elektrik verilemedi. Öte yandan ilçe merkezinde de su boşaltma çalışmaları sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...