Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 21:08

Sel sonrası Bozkurt ilçesi savaş alanına döndü

Kastamonu'nun Karadeniz sahilindeki Bozkurt ilçesinde etkili olan sağanak, su baskınları ve taşkınlara yol açtı. İlçede sel sularına kapılan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İlçede incelemede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kurtarma çalışmalarına katıldı.

Sel sonrası Bozkurt ilçesi savaş alanına döndü
Kastamonu,Bozkurt,heyelan,sel

Kastamonu'da aşırı yağmur yağışı sonrası oluşan selde sular altında kalan Bozkurt ilçesi, selde sürüklenen ağaçlar ve zarar gören binalar ile savaş alanına döndü. İlçede sel sularına kapılan 5 kişinin ise hayatını kaybettiği aktarıldı.

İLÇE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi, aşırı yağmur yağışı neticesinde Ezine Çayı'nın taşmasıyla sele teslim oldu.

Sel sularının tüm ilçe merkezini kapladığı Bozkurt’ta çok sayıda araç sel suları ile denize sürüklenirken, bazı araçlar ise sokak aralarında yığınlar oluşturdu.

Sel sonrası Bozkurt ilçesi savaş alanına döndü

Sel sularının vurduğu çok sayıda ev ve iş yeri ise  kullanılamaz hale geldi. Selin getirdiği çamur katmanı ve suların iş yerleri ile evleri doldurduğu ilçe merkezi adeta savaş alanına döndü.

Evlerin çatılarına ve sığındıkları yerlerde mahsur kalan insanları kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçede, sel sularına kapılan 5 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sel sonrası Bozkurt ilçesi savaş alanına döndü

KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

İlçeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Soylu, mahsur kalan vatandaşların tahliyesi çalışmalarını takip ederek, vatandaşlarla görüştü.

Öte yandan sel suları nedeniyle ilçe merkezinde daha önce tahliye edilen 8 katlı bina çöktü. Boşaltılan 8 katlı başka bir binanın da büyük bölümünde hasar oluştu.

Sel sonrası Bozkurt ilçesi savaş alanına döndü

Evlerinde mahsur kalan vatandaşların AFAD, UMKE, jandarma ve belediye ekiplerince tahliye çalışmaları sürüyor. Kurtarma helikopteriyle de bölgede çalışmalara havadan destek veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...