Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 07:52

3 ildeki sel ve yangın bölgelerine acele kamulaştırma kararı

3 ildeki sel ve yangın bölgeleri için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Yangın felaketinin yaşandığı Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi, sel ve heyelan yaşanan Kastamonu ve Sinop'taki yerler için acele kamulaştırılacak.

3 ildeki sel ve yangın bölgelerine acele kamulaştırma kararı
sel,yangın,antalya,kastamonu,sinop,acele kamulaştırma

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazetenin yayımlanan karara göre sel ve yangın bölgelerinde acele kamulaştırma kararı alındı.

Buna göre, bölgede meydana gelen orman yangını nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 114 ada, 65 parsel numaralı taşınmaz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılacak.

Kastamonu'nun Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop'un Ayancık ilçesinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, bu bölgelerde meydana gelen sel ve heyelan afeti nedeniyle ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle gerçekleştirilmesi amacıyla TOKİ tarafından acele kamulaştırılma kararı alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...