Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2015 14:28

Selahattin Demirtaş'ın evine polis baskını

Diyarbakır’da, akaryakıt kaçakçılığı ihbarı yapan bir kişiyi "155 Polis İmdat" hattını arayarak ihbar etmek isteyen şahıs, adres kolay bulunsun diye ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ tarifinde bulundu.

Selahattin Demirtaş'ın evine polis baskını
selahattin demirtaş,hdp,polis baskını,diyarbakır,ev,

Diyarbakır’da, akaryakıt kaçakçılığı ihbarı yapan bir kişiyi "155 Polis İmdat" hattını arayarak ihbar etmek isteyen şahıs, adres kolay bulunsun diye ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ tarifinde bulundu. İhbarı yanlış anlayan hattaki görevli, polisleri Selahattin Demirtaş’ın evine sevk etti. Olay anında Demirtaş evde bulunurken, polis kısa süre sonra yanlış eve girdiğini anladı. İhbarı alan çağrı merkezindeki polis, valilik emriyle görevden alındı.Edinilen bilgilere göre olay, 9 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. "155 Polis İmdat" hattını arayan bir kişi, akaryakıt kaçakçılığı yapan şahsı ihbar etmek istedi. İhbarcı, adresin kolay bulunması için ‘Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire’ tarifinde bulundu. İhbarı alan hattaki görevli, çağrıyı yanlış anlayınca, polis ekiplerini HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evine yönlendirdi.
Kısa sürede bölgeye giden polis ekipleri, Selahattin Demirtaş’ın evinin kapısını çaldı. Bu sırada evde olan Demirtaş, bir süre polis ekipleri ile görüşerek, ihbarın yanlış olduğunu anlattı. İhbarcı kişi ile görüşmesi sonucu adresin yanlış olduğunu anlayan polis ekipleri, bölgeden ayrıldı.
Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İl Emniyet Müdürlüğü’müz '155 Polis İmdat' hattına 9 Mayıs 2015 tarihinde akşam saatlerinde bir ihbar yapılmıştır. İhbarda kaçakçılık suçundan aranan bir şahsın bulunduğu yerin adresi verilmiştir. İhbarcı daire numarasını bilmediği adresin kolayca bulunabilmesi için ilgili adresin Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu kattaki komşu daire olduğu bilgisini de görevliye söylemiştir. Ancak bu bilgi ihbarı alan operatör görevlisinin ihmali sorucu ilgili ekibe aktarılmamıştır.
Aranan şahsın yakalanabilmesi için adresin bulunduğu yere giden polis ekiplerimiz sehven Selahattin Demirtaş’ın dairesinin bulunduğu adrese gitmiştir. Söz konusu yanlışlık ise kısa sürede anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili olarak ihbarcı ile görüşen operatör görevlisi vali talimatı ile görevden uzaklaştırılmıştır. Konunun tüm yönleri ile ve hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulması için gerekli araştırmalara başlanmıştır.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...