Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2021 18:28

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2004 yılında başarıya doğru kesin adımlarla yürümek için ilk İHA denemelerinde bir bürokratın kendilerine, "Evladım, akıllı çocuklarsınız. Siz tercümanlığımızı yapın yeter, daha da fazla zorlamayın" ifadelerini kullandığını anlattı.

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı
Selçuk Bayraktar,Baykar Savunma,Cumhurbaşkanı Erdoğan,AKINCI,TİHA

Türkiye bugün tarihinde bir ilke daha imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında katılıdığı Baykar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) teslimat töreninde konuşan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, başarı hikayesini ve karşılaştığı bazı engellemeleri anlattı.

Bugün büyük bir hayalinin gerçekleştiğini ifade eden Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA ile Türkiye'nin İHA liginde ilk üçe gireceğini söyledi.

"AKINCI UZUN BİR MÜCADELENİN SONUCU"

Selçuk Bayraktar'ın konuçmasından satır başları:

Bugün büyük bir hayalimiz gerçek oluyor. Bizim için oldukça duygusal, bir o kadar da gururlu bir gün. Üzerine titrediğimiz AKINCI'yı eline kına yakılmış bir evlat gibi uğurluyoruz. Envantere girecek olan AKINCI, uzun bir mücadelenin sonucu. Evet, bir sonuç ama kesinlikle bir son değil. Hz. Hüseyin'in de yüzyıllar önce söylediği gibi 'Hayat bizler için inanmak ve mücadele etmektir.

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİSİNDE TÜMÜYLE YURT DIŞINA BAĞLIYDI

Dün gibi aklımda; 2004 yılında hedefimiz ufak da olsa ilk defa milli tasarım bir insansız hava aracını ülkemize kazandırmaktı. Tabii o dönemde Türkiye savunma sanayisinde neredeyse tümüyle yurt dışına bağlıydı.

Savunma sanayiindeki bürokrat bana, hiç unutmam projemizi sunduğumuzda "Evladım, akıllı çocuklarsınız. İyi okumuşsunuz, çalışmalarınız da iyi. Ama bakın yabancılar almış başını gitmiş. Onlara yetişmemiz asla mümkün değil. Siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın. Siz aramızda köprü olun, tercümanlığımızı yapın yeter, daha da fazla zorlamayın" demişti. Bizim de mücadelemiz burada başladı. O zaman anladık ki, bu toprakların bize yüklediği sorumluluk çok büyük.

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı

İLK İŞ OLARAK BU MANDACI ZİHNİYETİ YIKMAMIZ GEREKİYOR DEDİK

İlk iş olarak, bu mandacı zihniyeti yıkmamız gerekiyor dedik. Acaba birileri engelleyecek mi endişesiyle, ama asla ümitsizliğe kapılmadan vazgeçmeden çok çalıştık. Rahmetli dedem, "Evladım, uçakları havaya kaldırın, yere indirmeden teslim edin. Yoksa bunlar uçaklar uçmuyor der engellerler derdi. Bunun da latife olmadığını yaşayarak öğrendik.,

2009'DA AĞABEYİMİ TUTUKLAMAYA KALKTILAR

2009'da yaptığımız demoda ağabeyimi tutuklamaya bile kalktılar. Bizim hedefimiz yazılımları yurt dışında tasarlanan montaj uçaklar yapmak değil. Eğer bugün kendi sınıfında dünyanın en iyisi kabul edilen İHA'lara sahipsek, bu başarının altında güvenlik güçlerimizle omuz omuza verdiğimiz bu mücadele yatıyor. Milli İHA geliştirmede, Bayraktar Ailesi olarak hep birlikte çalışıyoruz. Evlenene kadar, ben iş yerinde yatıp kalktım. Annem ve babam ise hala fabrikada yaşıyor. Bizimle birlikte çalışmaya devam ediyor. 

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı

ANNEMİZ NASİHAT ETTİ, SÜT HAKKIM..

Biz henüz doğmadan kartlı bilgisayarlarda yazılım yapan annemiz; annem Canan Bayraktar bize şöyle nasihat etti: Oğullarım, bu geliştirdiğimiz teknolojiyi her türlü engellemelere rağmen Türk ordusunun şerefli evlatlarının hizmetine sunmamanız halinde, sizleri başarısız kabul edeceğimin bilinmesini süt hakkım olarak niyaz ediyorum. Bu nasihat en zor zamanlarda bize güç verdi.

Bugün de AKINCI'yı ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 

Selçuk Bayraktar, başarıya giden yolda yaşadığı engellemeleri anlattı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...