Tgrt Haber
11 May 2022 20:06 - Güncelleme : 11 May 2022 20:35

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenciler ile Milli Teknoloji Hamlesi söyleşinde buluştu. Konuşmasında dünyanın en kısa pistli deniz platformlarına iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak ilk SİHA’sı olması planlanan Bayraktar TB3’e değinen Selçuk Bayraktar, ABD’li firmaya meydana okudu. Bayraktar, “Dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak” dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?
Bayraktar TB3,Selçuk Bayraktar,siha

Türkiye’nin yerli imkanlarla geliştirdiği İHA’lar peş çok savaşta kazananı belirlerken dünya manşetlerini süslemeye devam ediyor. Azerbaycan- Ermenistan ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta dikkatleri bir kez daha üstüne çeken Bayraktar’a her geçen gün talip artıyor. 

20'DEN FAZLA ÜLKEYLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İTÜ’lü öğrenciler ile Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde buluştu. Burada Baykar'ın faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bayraktar, şu ana kadar Baykar üretimi insansız platformların ihracatı için 20’den fazla ülkeyle sözleşme imzalandığını vurguladı. Bayraktar 13’ünde bu insansız platformların aktif olarak kullanıldığını söyledi.

DÜNYADA EN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLEN SİHA

Baykar’ın gelirlerinin %95’inden fazlasının ihracattan geldiğini söyleyen Bayraktar, Bayraktar TB2’nin dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen ve en yüksek fiyat ve performans seviyesine sahip SİHA olduğunu belirtti.

TB3 BİR İLK OLACAK

Selçuk Bayraktar, sunumu esnasında yeni geliştirilen ve dünyanın kısa pistli deniz platformlarına iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak ilk SİHA’sı olması planlanan Bayraktar TB3’e de değindi. Bayraktar, "Gerçi dün bir Amerikalı firma, ‘kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız’ diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak" dedi. ABD’li General Atomics şirketi tarafından geliştirilen MQ-9B STOL İHA, geçtiğimiz günlerde ilk kez kamuoyuna tanıtılmıştı.

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?

Bayraktar TB3 Özellikleri:

  • Otomatik İniş ve Kalkış
  • 280 kg Faydalı Yük Kapasitesi
  • 24+ Saat Havada Kalış
  • 125 Knots 160 Knots Seyir Hızı (Maks)
  • 2.6 m Yükseklik
  • 8,35 m Uzunluk
  • 14 m Kanat Açıklığı
  • 1450 kg Kalkış Ağırlığı
  • Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
  • Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
  • Katlanır Kanat Yapısı
  • Yüksek İrtifada Görev

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...