Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ocak 2022 11:20

Selçuk Bayraktar’dan ABD’li profesöre tepki: Yaptığınız soykırımlardan utanın

SİHA ve İHA başarıları tüm dünyanın konuştuğu Selçuk Bayraktar, ABD’de eğitim aldığı okulda görevli olan profesörün kendisine yönelik skandal sözleri sonrası açıklamalarda bulundu. Prof. Max Tegmark’ın “Ona eğitim verdiğimiz için utanıyorum” dediği Bayraktar, “Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır. Biz topraklarımızı geri aldık. Bundan da ancak gurur duyarız!" ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar’dan ABD’li profesöre tepki: Yaptığınız soykırımlardan utanın
Selçuk Bayraktar,abd,Max Tegmark

Pek çok ülkenin almak için sıraya girdiği ve savaşların seyirlerini değiştiren SİHA’ların başarısında büyük bir paya sahip olan Selçuk Bayraktar dünya basının gündeminden düşmüyor. ABD’de eğitim aldığı dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology'de görev yapan fizik profesörü İsveç kökenli ABD'li Max Tegmark, Bayraktar için "Ona burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum" skandal ifadelerini kullandı. 

“BİZ TOPRAKLARIMIZI GERİ ALDIK”

Skandal sözlere Selçuk Bayraktar’dan cevap geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Bayraktar, “MIT'de görevli ismini ilk defa duyduğum sözümona bir akademisyen,Karabağ Hrkt. döneminde,bir mülakatta 'Selçuk Bayraktar'a eğitim verdiğimiz için utanıyoruz.' demiş. Utanmanız gereken yaptığınız soykırım ve katliamlardır.  Biz topraklarımızı geri aldık. Bundan da ancak gurur duyarız!" ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar’dan ABD’li profesöre tepki: Yaptığınız soykırımlardan utanın

SELÇUK BAYRAKTAR'IN MIT EĞİTİMİ

Selçuk Bayraktar, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi aldı. Bayraktar, MIT'deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürüttü. 2006'da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını aldı. MIT sonrası Georgia Institute of Technology'de (Georgia Tech) devam ettiği doktora çalışmalarını 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerini yürütmek için dondurarak 2007'de Türkiye'ye döndü. Selçuk Bayraktar, 2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknoloji liderliği görevini yürütüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...