Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 15:41

Rize'deki sel felaketinde korku dolu anlar: Araçta biri var...

Rize'yi vuran sel felaketinde yükselen derede aracıyla mahsur kalan bir kişi kurtarılmayı bekledi. O anlar kameraya yansıdı.

Rize'deki sel felaketinde korku dolu anlar: Araçta biri var...
rize,sel,artvin

Rize'de meydana gelen sel felaketinde vatandaşların yaşadığı korku dolu anlar kameralara yansıdı. Kısa sürede etkisini artıran sağanak nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri ve evler sular altında kaldı. Yollar göle döndü. Kamyonetiyle sel sularının ortasında kalan bir vatandaş ise yardım bekledi. Bölgede bulunan vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde, bir kişinin "Araçta biri var" dediği duyuluyor.

Sel sularının kapladığı kamyonetin kurtarılıp kurtarılmadığı bilinilmiyor.

Öte yandan Rize Valisi Kemal Çeber, önümüzdeki 4 saat boyunca şehirdeki yağışın devam etmesini beklediklerini söyledi.

Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Baraj patladı haberleri doğru değil. Kurtarma ekipleri dayanışma içinde çalışmalarını sürdüroyor. Can kaybı yok" açıklaması yaptı. 

Artvin'in Arhavi ilçesinde de dün akşamdan beri şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu. Arhavi deresi taştı, ilçe merkezinin büyük bölümünde yollar sular altında kaldı, çok sayıda köye ise heyelanlar nedeniyle ulaşılamadı. Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...