Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2015 20:14

Selin bilançosu ağır oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi, dün yaşanan sel felaketinin ardından mağdur olan ve evleri sular altında kalan vatandaşlara acil çözümler üreterek dört koldan yardım eli uzattı.

Selin bilançosu ağır oldu
sel, balıkesir,

Karesi Belediyesi sel felaketinden dolayı kullanılamaz hale gelen evlerde yaşayan çok sayıda vatandaşı da otellere yerleştirdi. Balıkesir'in Karesi ilçesinde dün akşam saatlerinde yaklaşık 30 dakika süren sağanak yağmur ve dolu nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. Metrekareye 61.6 kilogram yağış düşen Karesi'de otomobillerin ve ağaçların sürüklendiği sel felaketinin yaraları bir bir sarılıyor. Başta Büyükşehir Belediyesi zabıta, itfaiye daire başkanlıkları, AFAD ve Karesi Belediyesi Zabıta, Fen İşleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışın olduğu saatlerden bu yana aralıksız çalışıyor. Karesi Belediyesi 444 99 10 numaralı çağrı merkezine gelen yardım talepleri, belediye ekiplerince yerinde tespit edilerek yardım çalışmaları sürdürülüyor.

TÜM PERSONEL SAHADA

Karesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, afetin olduğu saatlerden itibaren 50'ye yakın evin hasar tespit raporunu tuttu. Hasar tespit raporu tutulan ve 36'sı kullanılmaz hale gelen yaklaşık 15 evin de temizliği yapıldı. Temizlik İşleri'ne bağlı 146 personel temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri ekipleri afetten zarar gören sokaklarda temizlik çalışmalarını sürdürürken, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce de su baskını olan evlerin önce kaba temizliği sonra da ince temizliği yapılıyor. Vatandaşların, eşya temizletme gibi mağduriyetleri taleplere göre gideriliyor. Ekipler, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, gelen tüm ihbarlara yanıt veriliyor.

Fırtına ve sağanak yağış nedeniyle devrilen ağaçlar ile kopan ağaç dalları da Karesi Belediyesi ekiplerince temizlendi. Yaklaşık 30 dakika süren yoğun yağış ve kısa süreli fırtınanın neden olduğu hasarın temizlik çalışmaları dün gün boyu sürdü. Devrilme tehlikesi bulunan ya da devrilen ağaçlar iş makineleri aracılığıyla temizlenirken, cadde ve sokaklarda meydan gelen hasarlar da işçiler tarafından temizlendi.

Karesi Belediyesi'nin afetin hemen ardından temizlik çalışmalarını başlatmasından dolayı memnun olan vatandaşlar, "Sağanak yağmur nedeniyle evimiz kullanılamaz hale geldi. Nerede kalacağımızı düşünüyorken Karesi Belediyesi yardımımıza yetişti. Kullanılamaz hale gelen evimizi temizlediler, bize yatacak yer temin ettikler. Bu nedenle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...