Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 14:57

İhanetin ses kaydı ortaya çıktı: Elimde benzin yaka yaka gittim

Antalya Manavgat'ta başlayan ve 10 gün devam eden orman yangınlarıyla ilgili soruşturmanın seyrini değiştirecek bir gelişme yaşandı. Şüpheli A.Y.'nin bin lira karşılığında benzinle ormanları yaktığı iddiasını doğrulayan ses kaydı, Cumhuriyet Savcılığına verildi.

İhanetin ses kaydı ortaya çıktı: Elimde benzin yaka yaka gittim
antalya,manavgat,yangın,orman yangını,ses kaydı

Manavgat Cumhuriyet Savcılığınca, ilçede başlayarak tüm yurdu kahreden orman yangınlarıyla alakalı olarak yürütülen soruşturma kapsamında yaşanan gelişme dehşete düşürdü. Savcılığa sunulan ses kaydında, yangını kendisinin başlattığı A.Y. isimli bir şahsın, bu eylemi bin lira karşılığında gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı söz konusu kayıtta, yakalanması halinde sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu söylemesi için talimat verildiğini de belirtiyor.

Manavgat ve Akseki'deki 28 Temmuz’da başlayan ve 10 gün süren orman yangınları ile ilgili soruşturmalar devam ederken Jandarma Komutanlığına Ö.T. isimli 40 yaşındaki bir kadın tarafından yangını çıkardığını iddia eden yine aynı yaştaki  A.Y. isimli şahsın konuşmalarının yer aldığı ses kaydı teslim edildi. Ö.T.’nin teslim ettiği ses kaydı ise jandarma ekiplerini harekete geçirdi.

"GÜÇLÜKÖY, MANHAYIT'TAKİ YANGINI BEN BAŞLATTIM"

Daha sonra Ö.T. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi. Yaptığı telefon konuşmasında A.Y’nin Güçlüköy’de çıkan orman yangınını kendisinin başlattığını ifade etmesi üzerine ses kaydını saklama gereği duyduğunu dile getiren Ö.T.’nin verdiği ifadede ise "Telefonumdaki bir program ile görüşmelerimi kaydediyorum. Kayıtlar çoğaldığında silerim. Ancak A.Y. ormanı yaktığını anlattığı için bu ses kaydını silmedim. A.Y, telefonla beni aramıştı Güçlüköy'ün Manhayıt mevkisindeki ormanı yakmış olduğundan bahsetmiş olduğu için bu ses kaydını saklama moduna alarak telefonumda sakladım. Görüşmemizde bana Güçlüköy Manhayıt mevkisinde çıkan orman yangınını kendisinin çıkarmış olduğunu belirterek, 'Bu işi bin TL para karşılığında yaptım. Benim motordan benzin çekip elimde benzin, ayrı ayrı yerlere dağıtıp yakarak yangın çıkarttım, yaka yaka gittim."' dediğini aktardı.

"YAKTIRANIN KİM OLDUĞUNU BİLMİYOR"

İfadesine devam eden Ö.T., “Ormanı yakması için bin TL karşılığında anlaştığını, ancak anlaştığı kişinin 250 TL fazla para verdiğini, bu kişinin yakalanması durumunda sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söylemesi talimatı verdiğini, kendisine ormanı yaktıranın ve parayı veren kişinin farklı olduğunu, para veren kişiyi bildiğini ama yaktıranının kim olduğunu bilmediğini söyledi. Ancak kimden para aldığını kimin ormanı yakması için talimat verdiğini bana söylemedi” dedi.

"ETKİLEMEK İÇİN ÖYLE SÖYLEDİM"

Ses kaydı ve Ö.T.’nin verdiği ifade üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, A.Y.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan A.Y. ise Ö.T’yi etkilemek için yangını kendisinin başlattığını söylediğini, görüşmenin gerçekleştiği gün sarhoş ve madde kullandığı için kafasının iyi olduğunu, görüşme yaptığını hatırlamadığını söyledi.

Suçlamaları reddeden A.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...