Tgrt Haber
03 Haziran 2016 22:10

Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri anıldı

Siirt'te, Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri anma programı düzenlendi.

Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri anıldı
Abdulkadir Geylani Hazreteri, anma programı,

Siirt'te, Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretleri anma programı düzenlendi.

Kurtalan İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz, program öncesi yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinlikle büyük şahsiyetleri anmadan ziyade, onları anlayarak hayatlarını örnek almanın daha faydalı olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Mehmet Fadıl Ceylani, "Şeyh Abdulkadir Geylani'nin Bilinmeyen Hikmetleri" konulu konferans verdi.

Şeyh Abdulkadir Geylani Hazretlerinin, Hazreti Muhammed'in hayatını örnek edindiğini belirten Ceylani, "Hazreti Pir, yaşamı boyunca İslam dünyasına pek çok hizmet getirmiştir. Abdülkadir Geylani Hazretleri aç, yetim ve dul kadınlar için vakıf kurmuştur. Abdülkadir Geylani aynı zamanda hem bir din alimidir hem de modern bilimcidir." dedi.

Program, ilahi dinletisinin ardından kutsal emanetler resim sergisi ve Sakal-ı Şerif ziyaretiyle sona erdi.

Etkinliğe, Kurtalan Kaymakamı Oktay Ateş, Belediye Başkan Vekili Hamit Hazar, AK Parti İlçe Başkanı Faris Akgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat ile kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...