Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 15:37

SGK'dan sahte telefon uyarısı

SGK, 'Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'GSS borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır' uyarısında bulundu.

SGK'dan sahte telefon uyarısı
sgk, sahte telefon, gsk'dan uyarı,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hiçbir vatandaşın "Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız" gibi ifadeler kullanılarak telefonla aranmadığı, bu şahıslara hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiği bildirildi. SGK'dan yapılan açıklamada, son dönemde kurumun adını veren bazı şahısların, vatandaşları telefonla arayarak GSS prim borçlarını silmek için bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını istediklerinin ve vatandaşlardan haksız menfaat elde etmeye yönelik teşebbüste bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.
Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların, 1 Ocak 2012'den itibaren GSS kapsamına alındığı hatırlatılan açıklamada, bu kapsamda tescil edilen vatandaşların yaptığı gelir testi başvurusu sonucunda, aile içinde kişi başına düşen aylık gelirinin tespit edildiği ve ödemeleri gereken GSS primlerinin vatandaşlara posta yoluyla bildirildiği ifade edildi.
GSS tescil durumu "www.sgk.gov.tr"den öğrenilebilir
Açıklamada, ödemelerin SGK ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurum web sayfası üzerinden kredi kartıyla yapılabildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca zorunlu GSS tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, Kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki 'E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama' ekranından kimlik bilgileriyle sorgulama yapabilmektedir.
Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız 'GSS borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız' gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...