Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2014 16:04

Sıcak hava fena çarptı

Ramazan ayında artan hava sıcaklıkları Manisa’da da etkili oluyor.

Sıcak hava fena çarptı
ramazan ayı,artan hava sıcaklıkları,manisa,

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceye ulaştığı Manisa’da çocuklar kendilerini süs havuzlarına atarken, büyükler park ve camilerde serinlemeyi tercih etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan sıcak hava uyarısı, kendini hissettirmeye başladı. Düne kadar 36-37 derece arasında hava sıcaklığının etkili olduğu Manisa’da termometreler gölgede 40 dereceyi gösterdi. Sıcaktan bunalan çocuklar süs havuzlarında tehlikeye aldırış etmeden yüzerek sıcak havanın etkisini yok etmeye çalışırken, süs havuzlarını evdeki leğenden daha büyük olduğu için tercih ettiklerini söylediler.
Manisa’da serinlemenin bir diğer adresi cami ve parklar oldu. Namazlarını kılan vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle namaz sonrası serin olan camilerde şekerleme yaparken, parkların gölgelik alanları da vatandaşların akınına uğradı. Sıcaktan bunalanlar çeşmelerde ellerini yüzlerini yıkarken, sıcak havanın sadece insanları değil hayvanları da etkilediği görüldü. Bazı iş yerleri ise sıcak havanın etkisini ve nem oranını azaltmak için son yıllarda yayılmaya başlanan fıskiye sistemini iş yerlerine taktırarak müşterilerine serin bir ortam hazırlamaya çalışıyor. İş yeri sahipleri uygulama ile sıcak hava ve nemden dolayı oluşan bunaltıcı havayı ortadan kaldırdıklarını ve müşterilerine daha serin bir ortamda hizmet sunduklarını belirtti. Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının daha da artacağını açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...