Tgrt Haber
27 May 2021 10:21

"SİDA" ilk hedefini başarıyla vurdu

Milli Savunma Bakanlığı, milli imkanlarla geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın (SİDA) ilk hedefini başarıyla vurduğunu açıkladı.

"SİDA" ilk hedefini başarıyla vurdu
MSB,SİDA,Silahlı İnsansız Deniz Aracı

Türkiye, yerli ve milli teknoloji hamlesiyle savunma sanayiinde kalkınmaya devam ediyor. İnsanız Hava Aracı (İHA) ile dünyanın gözdesi haline gelen ve Suriye, Libya ve son olarak Karabağ'da kendini ispat eden Sİlahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) ardından Türkiye "Mavi Vatan"da da elin güçlendirmeye devam ediyor. Millî imkânlarla geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) ilk atışını yaptı. SİDA hedefi başarıyla ve tam isabetle vurdu.

Deniz Kuvvetleri, bugüne kadarki en geniş kapsamlı tatbikat için 132 gemi, 43 uçak, 28 helikopter,10 denizaltı ve 14 İHA'nın katılımıyla Ege ve Doğu Akdeniz’e açıldı. "Denizkurdu 2021" Tatbikatı, 25 bin 500 personelin katılımıyla devam ediyor.

Tatbikatta millî imkânlarla geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı da görücüye çıktı. SİDA ilk atışını başarıyla gerçekleştirerek hedefi tam isabetle vurdu.

"SİDA" TAM İSABETLE VURDU

Milli Savunma Bakanlığı, SİDA'nn hedefini tam isabetle vurduğu görüntüleri sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştı.

SİDA'nın ilk hedefini başarıyla vurduğunu açıklayan MSB, açıklamasında, "Denizkurdu 2021 Tatbikatı'nda milli imkanlarla geliştirilen Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) ilk atışını başarıyla gerçekleştirerek hedefi tam isabetle vurdu." ifadelerine yer verildi.

İŞTE 'SİDA'NIN HEDEFİ VURDUĞU ANLAR

Atış anlarını Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaştı.

SİDA, keşif, gözetleme ve istihbarat, su üstü harbi, silahlı eskort ve kuvvet koruma gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla komuta edilebiliyor.

Savunma sanayinde milli sermaye ile faaliyet gösteren Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından geliştirilen ULAQ serisinin ilk ürünü, Silahlı İnsansız Deniz Aracı'nın ilk tanıtımı (SİDA) Ekim 2020'de yapılmıştı. Ayrıca SİDA'nın 2021'de göreve başlayacağı da duyurulmuştu.

SİDA'NIN ÖZELLİKLERİ

Yerli ve milli savunma sanayi açısından 'heyecan verici' olarak nitelenen SİDA, üstün yetenekleriyle dikkati çekiyor. Türkiye’nin deniz gücüne büyük katkı vermesi beklenen SİDA, 400 kilometre seyir menziline sahip. SİDA, saatte 65 kilometre sürati, milli kriptolu haberleşme altyapısı, gündüz ve gece görüş kabiliyeti ile öne çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...