Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 11:42 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 12:13

Şiddetli sağanak öncesi İmamoğlu'ndan İstanbullulara çağrı: Bunu yapanı bize ihbar edin

İstanbul'u etkisi altına alacak şiddetli sağanak öncesi MGM, AFAD, Valilikte ve AKOM'dan peş peşe uyarılar yapılmıştı. Sağanakla ilgili bilgi vermek için Afet Koordinasyon Merkezi'ne AKOM) giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Şiddetli sağanak öncesi İmamoğlu'ndan İstanbullulara çağrı: Bunu yapanı bize ihbar edin
İstanbul,Sağanak,Fırtına,Yağmur,Ekrem İmamoğlu,AKOM,MGM,Meteoroloji

Temmuz ayını bunaltıcı sıcaklarla geçiren Türkiye'de ağustos ayının ikinci haftasından itibaren Marmara ve Akdeniz bölgesi şiddetli yağışların etkisin altına giriyor. Marmara'da  günlerce sürecek olan sağanak yağış öncesi Meteorloji başta olmak üzere AFAD, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden peş peşe açıklamalarda geldi. İstanbul ve 5 il için verilen turuncu kodlu alarm sonrası vatandaşlar ani su baskını ve sel felaketine karşı tedbirlik olunması konusundan uyarıldı.

AFAD MESAJ GÖNDERDİ: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN

Marmara bölgesinde etkisin gösterecek olan sağanak yağışları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından İstanbulluların mesaj uyarıda bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Şiddetli sağanak öncesi İmamoğlu'ndan İstanbullulara çağrı: Bunu yapanı bize ihbar edin

VALİ YERLİKAYA’DAN DA UYARI GELMİŞTİ

Hava durumu ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım” ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1557316417279639555

İSTANBUL DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İMAMOĞLU AKOM'DA İSTANBULLULARA ÇAĞRIDA BULUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak yağış öncesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne(AKOM) giderek son durum hakkında bilgi alıp açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan afetlerde, İstanbul için çalışan on binlerce personelin ve ilçe belediyelerin gayretlerinin değerli olduğunun altını çizen İmamoğlu, "İstanbul'da yağmur kanalları, mazgallar ya da kontrol kuleleri diye tariflendirdiğimiz altyapıyla ilgili kontrol hatlarımızın sayısı milyonlarca dersek yanlış olmaz. İstanbul, koca bir coğrafya ve dünyanın en önemli metropollerinden birisi. Burada şunu ifade etmek isterim: Bu, büyük bir hassasiyet gerektiriyor. Özellikle bazen bazı atıkların bu kanallara bırakıldığını tespit ediyoruz, cezalar yazıyoruz. Bu cezalar birkaç türlü de olabiliyor. Bu tür tehditleri taşıdığı için de daha üst seviyede cezalara bunu taşıyabiliyoruz. Ancak, cezayla bunu gidermek mümkün değil. Bu duyarlılığa bütün kurum, kuruluş ve şahısları bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyetle bize ihbar etmelerini de istiyorum" şeklinde konuştu.

"KONTROLÜ BURADAN YÜRÜTÜYORUZ"

İstanbul'da bugün beklenen yağmurun tahmin edilen ölçüde etkili olmadığını belirten İmamoğlu, "Süreç devam ediyor. Bu konuda hem AFAD'ın hem AKOM olarak bizlerin yaptığı yağmur uyarısıyla beraber kurumumuz, bu hafta başından beri teyakkuzda, süreçle ilgili tedbirlerini rutinin dışına çıkartarak arttırmış durumda ve yoğun bir çalışma içerisinde. Şu anda bütün ilgili kurumlarımızın yöneticileri burada. Kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde, şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Bin 831 araç-ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara karşı hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

4 İLÇE SAYDI: BURALARDA DAHA ETKİLİ OLACAK

Açıklamasının devamında "Bugün sabah itibarıyla, İstanbul boğaz hattında yoğun bir yağış bekleniyordu ama henüz öyle bir yağış olmadı, gerçekleşmedi" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: "Meteoroloji uzmanı arkadaşlarımızın burada bize aktardıkları bilgiler ışığında, yağmur İstanbul'un doğusuna doğru kaymış durumda ve şu an itibariyle Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var. Saat 15.00'e kadar İstanbul da bu ihtimalin kapsamında, ama daha çok doğu ilçelerimizde, yani Şile, Pendik, Kartal, Tuzla hattında daha etkili olacağı öngörülüyor."

Şiddetli sağanak öncesi İmamoğlu'ndan İstanbullulara çağrı: Bunu yapanı bize ihbar edin

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU RAPORU (11 AĞUSTOS HAVA DURUMU)

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bartın çevrelerinde yerel kuvvetli; İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

  • EDİRNE °C, 34°C
    Parçalı bulutlu
  • İSTANBUL °C, 29°C
    Parçalı, yer yer çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde kuvvetli, Anadolu Yakası'nda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
  • KIRKLARELİ °C, 31°C
    Parçalı bulutlu
  • KOCAELİ °C, 29°C
    Parçalı, yer yer çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...