Tgrt Haber
26 Kasım 2021 16:33

'Sığınaklara girin ve çıkmayın' mesajı Kırklareli'ni ayağa kaldırdı

Kırklareli'nde sabah saatlerinde vatandaşların telefonuna gelen ‘Derhal sığınağa girin’ mesajı şehri ayağa kaldırdı.

'Sığınaklara girin ve çıkmayın' mesajı Kırklareli'ni ayağa kaldırdı
AFAD,Kırklareli,Sığınak,Mesaj

Kırklareli’nde bu sabah saatlerinde vatandaşlara ‘AFAD’ tarafından gönderilen bir mesaj şehirde paniğe neden oldu. Cep telefonlarına gelen ‘Kırklareli ilinde radyoaktif serpinti tehlikesi bulunmaktadır. Derhal sığınağa girin. Tehlike geçti haberi alıncaya kadar sığınaktan çıkmayın’ mesajı vatandaşlar arasında şok etkisine neden oldu.

Vatandaşlar mesajın etkisiyle daha ne olduğunu anlamadan, şehre kurulan ikaz ve alarm sistemlerinin test yayınları nedeniyle vatandaşlara böyle bir mesaj gönderildiği belirtildi.

“MESAJLA BİRLİKTE PANİKLEDİM”

Mesajı gören bir vatandaş mesajı gördüğü an paniklediğini belirterek, ““AFAD tarafından telefonuma radyoaktif serpinti tehlikesi olduğuna dair mesaj geldi. Panik oldum. Yetkili sayfalara baktım ve ikaz testi olduğunu gördüm” dedi.
Test yayını kapsamında gün içerisinde belirli saatler arasında ikazların yapılacağı ve vatandaşların telefonuna benzeri mesaj gideceği öğrenildi.

'Sığınaklara girin ve çıkmayın' mesajı Kırklareli'ni ayağa kaldırdı

VALİLİKTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 23-26 Kasım tarihleri arasında 10.00-12.00 ve 13.30-15.30 saat aralıklarında ikaz ve alarm sistemi saha denemesi yapılacaktır. Bu kapsamda belirtilen zaman dilimlerinde sirenler çaldırılarak ve sesli anonslar yapılarak, deneme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Vatandaşların endişe ve korkuya kapılmaması önemle rica olunur" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...