Tgrt Haber
03 Aralık 2019 04:46

'Silah taşıyabilecek herkesi kaçırdılar'

Barış Pınarı Harekâtı ile özgürlüğüne kavuşan 14 yaşındaki Şabo “Sözde eğitim merkezlerinde 12-14 yaşlarında çocukların da aralarında olduğu 84 kişi vardı” dedi.

'Silah taşıyabilecek  herkesi kaçırdılar'
pkk,,ypg,,terörist

Terör örgütü YPG/PKK’nın zorla silah altına aldığı 14 yaşındaki Müeyyed Şabo, Barış Pınarı Harekâtı sırasında örgütten kaçarak Suriye Millî Ordusu’na teslim oldu. Yaşadıklarını anlatan Şabo, Resülayn’ın doğusundaki Katof köyünden olduğunu, babası ölünce YPG tarafından silah zoruyla kaçırıldığnı söyledi. Şabo “Bir gün evde otururken PKK’lılar geldi ve köydeki genç erkekler ile kızları toplamaya başladılar. Bizi bir birliğe götürdüler. Orada 40 gün silah ve örgüt hakkında eğitimler verdiler. Silah zoruyla örgütün sözde eğitim merkezlerinde benimle 12-14 yaşlarında çocukların da aralarında olduğu 84 kişi vardı. Eğitim sırasında bize ‘Resülayn’a gideceksiniz ve eğer bir operasyon olursa cephe hattında savunma yapacaksınız.’ diye talimatlar verildi. Silah taşıyabilecek herkesi alıyorlardı” diye konuştu. Terör kampında PKK propagandası yapıldığına dikkati çeken Şabo, kaçış hikâyesini şöyle anlattı: Resülayn’a doğru yola çıkmıştık. Menacir bölgesine ulaştığımızda üzerimizde askeri elbiseler vardı. Bunları sivil elbiselerle değiştirdik. Birileri silah getirecekti. Beklememizi söylediler. 20 kişiydik. Bir hendekte saklandık ve evlerimize kaçtık. 02.00 sularında evime ulaştım.  Annem beni karşıladı. Beni görür görmez secdeye kapandı. Ağlamaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...