Tgrt Haber
26 Nisan 2019 05:47

Silahla gereğini yapacakmış!

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı sonrası CHP cephesinden skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor. Daha önce şehit ailelerine ‘terörist’ diyen partililer bir adım daha ileriye gitti ve ‘Tabancayı çekerek gereğini yaparız’’ çıkışı geldi.

Silahla gereğini yapacakmış!
chp,kemal kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta şehit cenazesinde önceki gün saldırıda bulunuldu ve çirkinliğe herkesimden tepki yağdı. Bu süreçte aklıselim duruş göstermek yerine CHP yöneticileri ayrıştırıcı ve provokatif siyasetle toplumu germe peşine düştü... Kılıçdaroğlu’na yönelik hareketin ardından bazı partililer 73 şehit veren Çubuk halkı için “soysuz” ifadelerini kullandı. Bunu bir adım ileri taşıyan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu “Genel Başkan’ımıza saldırarak linç girişiminde bulunanlar, bu ülkenin millî birliğine saldıran soysuz teröristlerdir” dedi.

GÖREV DHKP/C’DE...
Olay sonrası İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’ndan ‘Bu işin sorumlularını mutlaka bulunacak’ dese de CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu skandal bir çıkış yaptı. Kaftancıoğlu “Genel Başkan’ımızı devletin kurumları koruyamıyorsa CHP örgütü onu koruyacak güçtedir” dedi. DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerine yakın durmakla eleştirilen Kaftancıoğlu’nun bu çağrısı, terör örgütlerine görev verdiği şeklinde yorumlandı.

KARŞI LİNCE BAŞLADILAR
Ayrıca yürütülen soruşturma ve gözaltına alınan şahısların verdiği ifadeler ‘organize bir provokasyon’ olmadığını ortaya koysa da CHP yönetimi ve milletvekilleri saldırıyı ısrarla ‘terör suçu’ kapsamına sokmaya çalışıyor. Kendisine hukukçu diyen CHP’li Mahmut Tanal, soruşturmayı ‘terör şubesinin’ yürütmesini istedi. LGBT eylemlerinin en ön safhasında yer alan Tanal “Bu olay Ogün Samast olayının amca versiyonudur. Ogün Samast olayında videolar çekildi. Şimdi ise saldırganın elini öpmek için sıraya giriliyor. Bu suç ve suçluyu övme girişimidir, bu suçu teşviktir. Toplumu terörize eden bu eylemi sıradan bir mahalle kavgası şeklinde ele alınarak soruşturma yapanları kınıyorum. Bu eylem terörle mücadele kapsamında ele alınması gereken bir suçtur. Bir köy veya mahalle kavgası görüntüsü ile olayın kapatılmaya çalışılması hukuk devleti ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır. Bu eylem nedeniyle terörden beslenenlerin değirmenine su taşınmıştır” diye konuştu.

“GÖREVİ BİZ DEVRALACAĞIZ”
Akla ziyan bir çıkış da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’ndan geldi. “Olayın planlı, organize ve aynı gün İstanbul’daki mitinge sıçratma amacı olduğunu” öne süren Kuşoğlu şunları söyledi: Bazı yöneticiler, devletin görevlerinin, devletin ne olduğunun farkında değiller. Benim gibi bazı milletvekillerinin orada koruma görevi yapması gerektiğini söylüyor. Devlet; devlet erkânını, milletvekillerini, vatandaşlarını koruyamıyorsa, benim gibi milletvekilleri gövdesini koyarak tabancasını çekerek gereğini yapar. ‘Devlet değiliz, bu işi beceremiyoruz’ deniliyorsa, ben görevimi yapmaya hazırım. Akkuzulu’da değerlerini yitirmemiş Anadolu evlatları gereğini yapmış, Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini şeref, haysiyet, gelenek ve ahlakını yitirenlerden korumuştur.

GERÇEK YÜZLERİ AÇIĞA ÇIKTI
CHP yöneticileri kutuplaştırıcı bir dille yumuşaması hedeflenen siyasi havayı yeniden germe telaşında... Vatandaşı provoke eden CHP’liller bir yandan da Gezi terörizmine göz kırpmaya başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, paylaşımında “Gezi Parkı’na da bahar gelmeye başlamış. Gezi’nin güzel gözlü çocuklarına selam olsun” ifadelerini kullandı. Mazbatalarını alan CHP’li belediye başkanları ise bu süreçte boş durmuyor. Seçim öncesi “Kimseyi işten atmama” sözü veren CHP çabuk çark etti. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, CHP’nin ilk defa kazandığı belediyelerde işçilere sendika değiştirmesi doğrultusunda baskı yapıldığını ve 5 bin 647 işçinin sendikadan istifa ettiğini söyledi. İlk icraat olarak Suriyelilere yardımı kesen Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan ise 97 taşeron işçiyi apar topar kovdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...