Tgrt Haber
02 Nisan 2015 15:33

Silopi'de elektrik kesintisine dilek balonlu protesto

Şırnak’ın Silopi ilçesinde elektrik kesintileri, dilek feneri uçurularak protesto edildi. Eylemci grup, daha sonra kesintilerini bahane ederek arıza birimi binasını taşladı.

Silopi'de elektrik kesintisine dilek balonlu protesto
elektrik kesintileri, protesto, Silopi, Şırnak

Şırnak’ın Silopi ilçesinde elektrik kesintilerini bahane ederek arıza birimi binasını taşlayan ve yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.
Silopi ilçesinde Sanat Sokağı’nda toplanan bir grup, elektrik kesintileri protesto etti. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde dilek fenerleri yakıldı, halaylar çekildi. Eylem yapılan basın açıklamaların ardından sona erdi. 
Eylemin ardından bir grup, elektrik arıza birimini taş yağmuruna tuttu. Polis ekiplerinin müdahale ettiği grup ekiplere taşlarla karşılık verdi. Grup daha sonra Uluslararası İpekyolu’na barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Dağılın uyarılarına uymayan göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sırasında jandarma ekipleri de polis ekiplerine destek verirken, göstericilerin dağılmalarının ardından polis ekiplerinin yolu trafiğe açtı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...