Tgrt Haber
14 Temmuz 2016 07:43

Silvan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 13 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
silvan, yasak,

Valilikten yapılan açıklamada, Silvan ilçesi Kazandağı bölgesindeki  dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarını etkisiz hale  getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele  geçirmek amacıyla Kelovan Tepe, Hizin Tepe, Medevir Tepe, Çatak Mahallesi,  Çatakköprü Bucağı ve Cevzala Tepesi arasında kalan bölgede operasyon  düzenleneceği bildirildi.
 
 Açıklamada, bu bölgede halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için İl  İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereği Ormandışı, Babakaya, Çatak, Kayadere,  Gürpınar, Arıköy, Taşpınar, Çiğdemli, Demirkuyu, Kazandağı, Bahçe, Eskiocak ve  Çatakköprü mahallelerinde, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla sokağa  çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.
 
Uygulamanın bugün saat 04.00'ten geçerli olduğu ve ikinci bir duyuruya  kadar süreceği bilgisi verilen açıklamada, yasağa vatandaşların uymasının kendi  can ve mal güvenlikleri yönünden önemli olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...