Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2016 06:26

Sınıra 13 TIR'lık askeri sevkiyat

Suriye sınırındaki Kilis'e, askeri sevkiyat yapıldı.

Sınıra 13 TIR'lık askeri sevkiyat
kilis, sevkiyat, daeş, sınır

Alınan bilgiye göre, batı illerinden Suriye sınırında kullanılmak  üzere 13 tırlık askeri konvoy, polis ve Jandarma ekiplerinin eskortluğunda  Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlasına  geldi. Konvoyda, 80 saniyede 40 roket atabilen çok namlulu roket atar füze  bataryaları ve zırhlı araçların bulunduğu gözlendi. Araçların, Suriye sınırındaki konuşlu birliklere takviye amaçlı  gönderildiği öğrenildi.

GECE DE DEVAM ETTİ

Sabah ve öğleden sonra Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan zırhlı araç ve personel sevkiyatının yapıldığı IŞİD’in roket saldırıları düzenlediği Kilis’e, akşam saatlerinde ise Edirne 102’nci Topçu Alay Komutanlığı’ndan zırhlı araç ve personel takviyesi yapıldı.

Saat 20.00 sıralarında kente ulaşan uzun araç konvoyunda çok namlulu roket atarlar ile zırhlı araçlar ve personellerin bulunduğu görüldü. TIR’ların üzerinde getirilen ve polis ekiplerinin eşlik ettiği zırhlı araçlar ile askeri personeller, IŞİD denetimindeki Bab bölgesine komşu Kilis’in Elbeyli ilçesi sınırı ile 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevlendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...