Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2014 19:01

Sınırda binlerce ton gıda bozulmak üzere

Sınırda binlerce ton gıda bozulmak üzere

Sınırda binlerce ton gıda bozulmak üzere
TIR kuyruğu, iran sınır kapısı,

İran tarafında başlatılan uygulama nedeniyle 8 gündür Gürbulak Sınır Kapısı'nda bekleyen tır şoförleri, yetkililerden yardım istedi. İran'ın 1 Aralık'tan itibaren Türk tırlarına motorin satmaması ve araçların yakıt depolarını geçişlerde mühürlemesi nedeniyle 20 kilometrelik tır kuyruğu oluşan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda, şoförlerin bekleyişi devam ediyor. Yaklaşık 20 kilometrelik tır kuyruğunun oluştuğu sınır kapısında bekleyen sürücüler, özellikle araçlarındaki yaş meyve ve sebzelerin çürümesinden endişe duyuyor. Şoförlerden Turgut Kaygısız, günler süren bekleyişleri nedeniyle aracının yakıtının bittiğini belirterek, bağlı bulunduğu firmanın gönderdiği yakıtı da ısınma amaçlı kullandığını söyledi.

Kaygısız, kapıdaki esnafın da sattıkları ürünlerin ücretini 2 katına çıkardığını ileri sürerek, İran tarafının başlattığı uygulamanın son bulması için yetkililerden yardım istedi.

Şoförlerden Şaban Özdemir ise 8 günden bu yana devam eden bekleyişlerinin bitmesini isteyerek, "Şoförler çok sıkıntılı, kapı kapanacaksa kapansın, açılacaksa da açılsın" dedi.

Aracında yüklü gıda maddelerinin çürümesinden endişe duyan şoförlerden Özgür Çulha da kapıda herhangi bir restoran ya da lokantanın bulunmadığını, bu nedenle de zor günler geçirdiklerini dile getirdi.

Tır şoförü Yalçın Acar da aracında yaş sebze ve meyve yüklü olduğuna dikkati çekerek, "Meyvelerin 11-12 günlük ömrü olduğu için bir iki güne kadar bozulma tehlikesiyle karşı karşıyayız. İran'ın keyfi muamelesi yüzünden şu anda bütün sebze meyve taşıyan arkadaşlar risk altında. Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...