Tgrt Haber
14 Temmuz 2014 22:26

Sınırda çadır nöbeti

Şırnak Cizre'de DBP öncülüğünde toplanan çok sayıda kişi, Rojova ve Kobani'deki Kürtlere destek için sınırda nöbet çadırı kurdu.

Sınırda çadır nöbeti
suriye sınırı, nöbet çadırı, Koboni, Genel olaylar haberleri, Genel olaylar,

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde toplanan çok sayıda kişi, Rojova ve Kobani’deki Kürtlere destek vermek amacıyla Suriye sınırında nöbet çadırı kurdu. Akşam saatlerinde, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Abdulaziz Bilgi, Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ile Kadir Kunur, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi sloganlar eşliğinde sınıra doğru yürüyüşe geçtiler. Jandarma ve polis geniş güvenlik gönlemleri aldı.  Suriye sınırının sıfır noktasında kurulan nöbet çadırında toplanan kalabalık adında Kürtçe açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Rojava’nın Kobani Kantonunda Rojava halkının büyük bir kahramanlık ile özgürlük ve onurun savaşını sürdürdüğünü anlatarak, “Rojava’da Kürt halkının onuru için onurlu bir mücadele sürdürülüyor. Çok zor şartlarda onurunu korumanın savunmasını sürdürüyorlar. IŞİD çeteleri Musul’dan elde ettiği üst düzey teknik ve askeri malzemeyle Kürt halkına saldırı düzenleniyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...