Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2021 06:42

Sınırda göçmen alarmı: İHA ve SİHA'lar da görevde

Türkiye-İran sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla örülen modüler duvar çalışmaları devam ederken, güvenlik güçlerince korunan sınır hattında düzensiz göçmenlere geçit verilmiyor. 7 ton ağırlığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına döşeniyor.

Sınırda göçmen alarmı: İHA ve SİHA'lar da görevde
iran,türkiye,göçmen,afgan,afganistan

Türkiye-İran sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla örülen modüler duvar çalışmaları devam ederken, güvenlik güçlerince korunan sınır hattında düzensiz göçmenlere geçit verilmiyor. Hâlen 295 kilometrelik sınır hattının çalışmaları devam ediyor. Van-İran sınırlarında 64 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının ikinci etabı da başladı. Bölgede SİHA ve İHA’lar da en üst düzeyde kullanılıyor, alınan görüntüler anında güvenlik güçleriyle paylaşılıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın İran’la olan 295 kilometrelik sınır hattında, göçmen kaçakçılığı ve teröristlerin geçişlerinin engellenmesi için 750 Özel Harekât polisi, asker ve korucuların 7/24 gözetleme yaptığını söyledi.

Sınırda göçmen alarmı: İHA ve SİHA'lar da görevde

SINIRDA GÖÇMEN ALARMI

Düzensiz göçmenlerin şenir merkezine gelişi konusunda tüm birimlerin seferber olduğunu ifade eden Vali Bilmez “Sınırda maruz kaldığımız göç baskısında bir artış var. Ancak geçmişle kıyaslanmayacak kadar bütün kurum ve birimlerimiz bu anlamda seferber oldu. Sınırımızda 4 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde 110 kilometre hendek kazıldı. Şu an bir taraftan modüler beton duvarı örülürken, üzerlerine de jiletli tel çekiliyor. Diğer taraftan sınır tugayımıza ilave olarak 76 lego ve monoblok kule kuruldu. 44 sınır karakoluna ilave iki karakolun yapım çalışması devam ediyor. Sınır tugayımıza iki keşif ve iki komando birliği 18 zırhlı araçla desteğe geldi. Ayrıca bu yıl 35 tim, 50 zırhlı araç, 750 personelle Çaldıran ve Saray ilçelerimizde hem sınır hem de jandarma birliklerimize destek olmaktadır” dedi.

Sınırda göçmen alarmı: İHA ve SİHA'lar da görevde

Şehir merkezinde de düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar kapsamında şu ana kadar 47 ‘şok ev’ ve 40’a yakın da müştemilatın yıktırıldığını dile getiren Bilmez “Hatta bunlar yıktırıldığı esnada, jandarmadan şehre doğru kaçan göçmenler vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla çekilip paylaşıldı. Şu an sosyal medyada paylaşılanların bir kısmını bu görüntüler oluşturuyor” diye konuştu.

Sınırda göçmen alarmı: İHA ve SİHA'lar da görevde

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...