Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2015 11:14

Sınırı aşan IŞİD militanları yakalandı

Akçakale'de sınırı geçip Türkiye'ye kaçmaya çalışan IŞİD militanları Türk askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Sınırı aşan IŞİD militanları yakalandı
ışid, sınır,

Bugün sınırdan Türkiye'ye kaçak olarak giriş lapmaya çalışan bazı kişiler Türk askerleri tarafından yakalandı ve üstleri arandı. Kaçak giriş yapan kişilerin IŞİD militanı olduğu öğrenildi. Bugün öğleden sonra Akçakale Sınır Kapısı'nın hemen yanındaki tel örgülerin bulunduğu bölgeden Türkiye'ye geçen Suriyelilerin geçişlerinin tamamlanmasının ardından bir grup YPG ve ÖSO mensubunun sınır hattından Telabyad'a sızdığı görüldü. Bu sırada Telabyad Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgeye çıkan bir  grup IŞİD militanı ile ÖSO ve YPG'li grup arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan bu gelişme sırasında sınır hattında önlem alan Türk askerleri de toprak setlerle oluşturulan siperlere yatarak tüfeklerinin namlularını Suriye'ye çevirirken bölgeye çok sayıda zırhlı araç takviyesi de yapıldı. Hareketliliğin yaşandığı sırada sınır tellerini aşarak Türkiye tarafına geçen 5 kişi de askerler tarafından gözaltına alındı. Elleri duvara yaslanarak üst aramaları yapılan 5 kişinin silahlarını bırakıp Telabyad'dan kaçan IŞİD militanı oldukları saptandı ve zırhlı araçla sınır hattından uzaklaştırıldı. 
Sınırı aşan IŞİD militanları yakalandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...